DMI advarer: Nattefrosten er på vej

Vejret den 12. november 2018 er en blandet omgang, men i løbet af ugen vil nattefrosten indfinde sig.

Udgivet Opdateret

Der er udsigt til en blandet pose bolsjer, når man ser på vejret den 12. november 2018. Det er i hvert fald meldingen fra Janne Hansen, der er meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, som vi også kalder DMI. Den vagthavende meteorolog forklarer, at temperaturen i dag vil være omkring de 10 grader, mens der vil være en svag til jævn vind.

– I dag starter ud med lidt eller nogen sol, men så bliver det langsomt mere og mere skyet, mens eftermiddagen vil byde på regn i hele landet, forklarer Janne Hansen til Newsbreak.dk.

Endvidere oplyser Janne Hansen, at der kan komme op til hård vind ved Østersøen. Men hvor vejret mandag er både skyet og regnfuldt, så begynder været i løbet af ugen at ændre sig.

Tirsdag vil ligne vejret den 12. november 2018, altså mandag, en del. Hvor der vil være lidt eller nogen sol, men også byger – og her er det særligt Jylland, der er i skudlinjen. Temperaturen vil stadig være omkring de 10 grader i løbet af tirsdagen.

Nu kommer frosten

Hos DMI står en ting klart – og det er, at der vil være nogen usikkerheder om vejret efter onsdag. Der er nemlig en del fronter, der skal passere landet i den her uge, hvilket betyder, at vejret er svært at forudsige.

Allerede torsdag opstår der usikkerheder om vejret. Men hos DMI er frygten for, at vi bliver ramt af nattefrost, helt reel. For selvom dagen torsdag vil byde på mellem 9 og 12 grader, så vil aftenen og natten byde på regn mange steder i landet – og hvad værre er, så vil temperaturen være mellem 1 og 6 grader, mens det lokalt kan blive koldere.

– Det bliver spændende om vi får klart vejr, som kan betyde, at vi får lidt nattefrost allerede torsdag. Det må tiden vise, siger Janne Hansen og påpeger, at nattefrosten også kan blive en realitet natten mellem fredag og lørdag.

Fredagen vil ellers hovedsageligt holde sig tørt med en svag til jævn vind.

Og med udsigt til nattefrost, så er det jo også nærtliggende at tro, at der er chancer for sne. Men den frygt afviser Janne Hansen.

– Men spørger du mig, om der vil komme sne, så er svaret nej, forsikrer Janne Hansen.

Powered by Labrador CMS