DMI: Det bliver en lummer jul i år

Der er sandsynligvis tre lejre, når vi taler om julevejr. Hvid jule-tilhængere, helst foruden hvid jul-folket og så de, der er hamrende ligeglade. To af dem vinder i år.

Udgivet Opdateret

Denne fredag går et stort antal danskere endelig på en tiltrængt og velfortjent juleferie med en lørdag lige rundt om hjørnet, og hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der naturligvis har beskæftiget sig med og besvaret en del spørgsmål om, hvor vidt en hvid jul sniger sig ind i år, lyder meldingen, at ferien ingenlunde bliver hvis, kun grå – og lummer.

Vagthavende meteorolog Frank Nielsen fortæller til Newsbreak.dk, at drømmen om den hvide jul ganske ærligt er stendød, og fredag sandsynligvis er den mest nydelige dag, hvis du skal nå de sidste indkøb – gaver, mad eller mandelgave – inden hele juleræset går løs på søndag.

– Det bliver egentlig en ganske fin dag. Solen kigger lidt frem, og det bliver tørt. Vi ligger i læ for de norske fjelde, og det giver det her tørre vejr. Så generelt står vi over for en god dag at være ude i, siger han. Hvor vi kun lige svinger os op omkring de fem graders varme fredag, sker der noget specielt natten til den 23. december.

Mest blæsende dag

Mens fredag bliver til lørdag, 22. december bliver til 23. december, rykker en varmfront ind fra vesten. Det betyder, at den 23. december – stik mod normalt fornuft – bliver en hel del varmere i vejret end dagen før.

– Natten over og på vej mod morgen stiger temperaturen fra omkring to til omkring otte graders varme, så det lørdag kan blive helt op til 10 grader i Danmark, men der er en pris at betale, siger Frank Nielsen.

Prisen er ifølge meteorologen, at det bliver endog vældig blæsende. Faktisk med hård vind op til kuling fra de vestlige egne.

– Lørdag bliver måske den mest blæsende dag, men der er nok ikke nogle dage, der bliver stille, siger han.

DMI har senere udsendt et tweet, hvor der advares mod risikoen for særligt kraftig blæst. Se hvor og hvornår i galleriet.

Powered by Labrador CMS