DMI opjusterer: Nu kommer uvejret

Så kan du godt forberede dig på endnu et uvejr.

Udgivet Opdateret

Tidligere kunne Newsbreak.dk fortælle, at Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, udsendte et risikovarsel for torden og skybrud over store dele af Danmark.

– Det er et frontsystem fra Nordsøen, der nærmer sig, sagde Dan Nilsvall, vagtchef ved Danmarks Meteorologisk Institut, tidligt lørdag morgen, til Newsbreak.dk.

I det system befinder sig blandt andet både skyer og torden. Foruden regn.

– Så vi har udsendt et risikovarsel for skybrud, der kan ramme lokalt. Altså med nedbør på mellem 25 og 35 millimeter (på en halv time), siger Dan Nilsvall.

Det risikovarsel er nu opjusteret til et decideret varsel. Det betyder, at man hos DMI forventer, at det rammer – og altså ikke blot formoder.

(Newsbreak.dk har tidligere fortalt, hvordan du sikrer dit hjem mod skybrud. Det kan du se HER).

Det rammer fra cirka klokken 23 lørdag aften – og i en ganske pæn linje og opad. (Se billede i galleriet).

– Altså i det nordjyske. Men det bevæger sig langsomt, sagde vagtchefen tidligere.

Det betyder, ifølge Dan Nilsvall, altså store mængder vand.

– Det er på grund af kulden i højderne og så den relative varme. På den måde bliver luften ustabil, uddyber han.

Prognoserne har lige nu, at den tilhørende front med regn eller byger bevæger sig ind over Nord-, Vest- og Midtjylland sidst på aftenen og kan lokalt være ledsaget af torden. Den forventes at have passeret landet tidlig søndag morgen.

Fronten bevæger sig meget langsomt mod øst. I Nord-, Vest- og Midtjylland kan der stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter på 6 timer og der er risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter på 30 minutter, står der på DMIs hjemmeside i forbindelse med varslet.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Powered by Labrador CMS