DMI: Sådan bliver sommervejret

DMI har et bud på sommervejret 2017.

Udgivet Opdateret

Sommervejret 2017. Mon ikke, at vi er mange, der gerne vil vide mere om det?

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, vover nu pelsen og giver et bud på sommervejret 2017.

Ustadigt sommervejr med beherskede temperaturer er, hvad vi har i kikkerten, når vi skuer hen over månedsskiftet og videre frem, skriver DMI på sin hjemmeside.

– Man kigger på for eksempel højdestrømninger og værdier generelt. Så trækker man en konklusion ud af det, siger Dan Nilsvall, vagtchef hos DMI, til Newsbreak.dk i et forsøg på at forklare, hvordan man kan forudsige en hel sommers vejr.

Uge 25, 26 og 27

I starten af uge 25 får vi glæde af en svag højtryksryg, der giver god plads til sol til alle. Allerede torsdag passerer dog en front med regn fra vest.

Næste uge (uge 26) starter ud med en del sol til alle, men hurtigt trænger nye fronter med regn- og tordenbyger op over landet fra sydvest og efterfølges af en lun, sydvestlig strømning. Det betyder nogen eller en del sol til de fleste, men der kommer dog også byger, som stedvis kan være kraftige og med torden. Temperaturen holder sig typisk mellem 18 og 23 grader, og nætterne bliver relativt lune – typisk mellem 12 og 16 grader, står der på hjemmesiden.

I uge 27 ser der ustabile sommervejr ud til at fortsætte.

Mere usikker prognose

I uge 28 bliver udsigterne naturligvis meget usikre, men som det ser ud nu, svækkes de atlantiske lavtryk formentlig noget og giver plads til en vis stabilisering og stigende temperaturer. Dermed er der en vis forhåbning om, at den sidste halvdel af måneden byder på mere strandvejr end den første halvdel kommer til.

Sommervejret 2017 – juli

Juli får efter alt at dømme en lidt kølig start. Måneden ser dog som helhed lidt lunere ud, end hvad vi normalt oplever. De største muligheder for regulære sommerdage ligger fortrinsvis i den sidste halvdel. Nedbørmæssigt hælder juli en anelse til den tørre side – især de første par uger. Senere på måneden stiger risikoen for stedvis kraftige byger.

August og september varmere end normalt

August og september er endnu meget usikre. Begge bliver dog sandsynligvis lidt varmere end normalt.

– Især september trækker i den retning. Vi ser i gennemsnit ud til at få lidt mindre regn, end vi plejer, skriver DMI på hjemmesiden.

– Men jeg vil nu foreslå, at man også holder øje med 10-dages-prognoserne, siger Dan Nilsvall, der gør det klart, at de vil – trods alt – være noget mere retvisende en prognoser måneder frem.

Powered by Labrador CMS