DMI: Sådan bliver weekendens vejr

Der er udsigt til en helt hæderlig weekend, men der er ét problem.

Udgivet Opdateret

I Aarhus har mange danskere fra både nær og fjern nok et ekstra øje på vejrudsigten i disse dage. Årets Northside-festival løber nemlig af stablen og som altid håber de danske festivalgængere jo på en tør omgang, hvor temperatur og vejr indbyder til dans, sang og et par ekstra fadøl.

Derfor er det også opmuntrende, at Danmarks Meteorologiske Institut, også bare kaldet DMI, kan bekræfte, at vejret fredag vil blive helt hæderligt.

– Her til morgen har vi stedvis regn og byger over landet, men det vil klare op fra vest, forklarer Dan Nilsvall, der er vagthavende meteorolog til Newsbreak.dk.

Hvis man er i tvivl om shorts er passende påklædning i dag, så kan vejrguruen også få dig til at slå koldt vand i blodet – det starter nemlig lidt køligere, men op ad dagen vil man nå temperaturer på mellem 17 og 21 grader.

Der er derfor ingen umiddelbar grund til at pakke stængerne væk i alt for meget tøj, hvis man godt kan lide at få lidt kulør. Men at huske solcreme er nok en god idé trods alt.

En varm weekend

Hvis man gik og frygtede, at det lækre og lune vejr snart ville høre fortiden til, så kan man også berolige sig med en gang kølig rosé på terrassen. Der er nemlig udsigt til en weekend, hvor man kan nyde vejret, selvom der er en front, der bevæger sig ind over landet.

– Det er normalt dansk sommervejr, hvor det ikke er fantastiske temperaturer, men temperaturerne vil stadig opleves som varme, siger Dan Nilsvall, der fortæller, at der i weekenden vil være mellem 16 og 20 grader de fleste steder i landet.

Men i weekenden vil vinden også friske lidt op. Særligt søndag vil vinden opleves som værende jævn til hård omkring sydvest – så man skal måske huske en jakke eller trøje, hvis man har planer om de store ture i haven.

I galleriet øverst kan du se vejret i detaljer.

Powered by Labrador CMS