Dødsdømt: Juan myrdede for 8 dollar – i dag skal han selv dø

Juan Garcia plyndrede døende mand for otte dollars efter at have skudt ham tre gange i hovedet. Nu skal han selv dø. Texas henretter ham i dag tirsdag. Foto: Wikipedia.
Udgivet Opdateret

Juan Garcia vil blive henrettet tirsdag efter grusomt røveri og mord i 1998

Tiden rinder ud for morderen Juan Martin Garcia. Den 35-årige mand skal efter planen henrettes tirsdag med en dødebringende injektion i et fængsel i staten Texas i USA.

Texas er kendt for sine mange henrettelser og Garcia er således den 11 fange, som bliver sendt i døden alene i år.

Den 35-årige morder dræbte i 1998 en mexicansk missionær i Houston under et røveri. Udbyttet af det blodige mord blev kun otte dollars.

For dum til at dø

Garcias advokater har til det sidste kæmpet for at få deres klient benådet. Advokaterne mener, at morderen aldrig fik ordentlig juridisk hjælp under retssagen mod ham. Manden har haft en frygtindgydende barndom med noget, der nærmer sig fysisk og åndelig tortur.

Han er angiveligt også så dårligt begavet, at han efter forsvarernes mening er uegnet til at blive henrettet.

Indtil nu er alle appeller blevet pure afvist. Og der er bestemt ikke tradition for i Texas at redde de dødsdømte på ’målstregen.’

Kummerligt og kynisk liv

Flere amerikanske stater har i en periode måttet afholde sig fra at henrette deres fanger på grund af mangel på dødbringende medicin. Men i Texas har det ikke været noget større problem. Her har man trods manglen alligevel været i stand til at fremskaffe pentobarbital, som bruges i dødssprøjten.

Tirsdag bliver efter alt at dømme afslutningen på et kummerligt og kynisk liv.

Juan Garcia begyndte sin kriminelle løbebane som 12-årig. Den sluttede officielt med tre skud i hovedet på den helt uskyldige missionær, som i dødsøjeblikket blevet lænset for de otte dollars.

Elleve dage senere blev Garcia anholdt med gerningsvåbenet i sin bil.

Selv siger en bitter Garcia:
Folk kan dømme hinanden til døden, hvis de siger, at man ikke er et menneske. Så alt, hvad en anklager behøver at gøre, er, at lave dig om til en hund.

Er det rimeligt at henrette mordere, som beviseligt har haft en dårlig barndom og som er dårligt begavede? Skriv en kommentar til historien i Facebook-boksen under artiklen.

Powered by Labrador CMS