Drabssigtet milliardær løslades

Højesteret har fredag stadfæstet landsrettens afgørelse.

Udgivet Opdateret

Onsdag den 29. april 2020 blev Tom Hagen varetægtsfængslet i fire uger. En afgørelse, der blev taget af Nedre Romerike tingrett.

Tom Hagen er sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru, Anne-Elisabeth Hagen, der forsvandt sporløst i oktober 2018.

Varetægtsfængslingen blev begrundet med, at den sigtede “har reel mulighed for at ødelægge eller fjerne beviser” eller “koordinere forklaringer med andre involverede”.

Mens der i kendelsen også stod, at Tingretten pegede på, at flere end Tom Hagen kunne være involveret i sagen.

Torsdag skulle Hagen så være blevet løsladt. Det besluttede landsretten.

Den afgørelse blev dog anket til højesteret, som altså fredag stadfæstede den afgørelse.

Tjekkede Hagens kloak

Tirsdag kom det frem, at norsk politi havde afspærret et område ved Hagens hjem og blandt andet placeret et hvidt telt over et kloakdæksel i hjemmets indkørsel. Ifølge VG skulle politiet lede efter spor nede i kloakken.

Tom Hagen blev for en uge tidligere sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru, Anne-Elisabeth Hagen.

Siden anholdelsen i sidste uge har Hagens hjem været spærret af. De første tre dage var politiet indenfor med hunde for at sikre spor.

Endnu en anholdelse

Politiet i Norge har også anholdt en mand i 30-årsalderen i forbindelse med milliardærfruen Anne-Elisabeth Hagens forsvinden, rapporterer avisen VG.

Den anholdte mand har en relation til Tom Hagen. Politiet oplyser desuden, at manden har “it- og kryptovalutakompetencer”.

Jagtede denne type

Newsbreak.dk skrev tirsdag, at norsk politi jagtede en eller flere medgerningsmænd med netop disse kompetencer.

Det er en velbeskrevet sag, at milliardæren Tom Hagen er noget lignende en teknisk analfabet.

Ifølge hans advokat, Svein Holden, har Hagen kun en gammel mobiltelefon – og han mestrer ikke en gang sms.

Avisen VG skriver da også, at politiet specifikt jager medgerningsmænd, der kan have hjulpet Hagen med de mere spidsfindige tekniske dele af sagen. Det drejer sig blandt andet om de angivelige kidnapperes krav om, at en løsesum blev udbetalt i kryptovaluta.

Manden er sigtet for drab eller medvirken til drab. Den anholdtes advokat, Dag Svensson, oplyser til VG, at manden nægter sig skyldig.

Også Tom Hagen er sigtet for drab eller medvirken til drab på sin hustru, Anne-Elisabeth Hagen, der forsvandt sporløst i oktober 2018.

Tom Hagen erklærer sig uskyldig og er uforstående over for sigtelsen. Han siger, at han ikke har noget at gøre med sin hustrus forsvinden.

Powered by Labrador CMS