Dramatisk målorgie: Sådan gik det

AaB's Jores Okore blev udvist kort før pausen, og det udnyttede Horsens i en målrig kamp i Aalborg.

Tumult blandt spillerne i Superligakampen mellem AaB og AC Horsens på Aalborg Portland Park, søndag 11. november 2018. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Søndag vandt Horsens 4-2 i Aalborg, da hjemmeholdet AaB måtte spille anden halvleg med 10 spillere på grønsværen.

Dermed falder AaB ud af top-6 med sine 25 point, mens Horsens foreløbigt avancerer til femtepladsen med 27 point.

Det målrige opgør bød på mange chancer til to angrebslystne hold.

Rødt kort ændrede kampen

Begge hold kom frem til store muligheder, indtil Jores Okore umiddelbart før pausen fik sit andet gule kort og blev udvist.

Udvisningen lagde en dæmper på AaB’s offensive tilgang i årets sidste hjemmekamp. Det var ellers nordjyderne, som lagde hårdt ud.

AaB bragte sig foran, da Kasper Kusk efter 12 minutter spillede hollænderen Tom van Weert dybt, hvorfra angriberen gjorde det til 1-0.

Efter 25 minutter blev det 1-1, da Horsens-angriber Kasper Junker efter flere blokeringer af AaB-forsvaret sparkede den ind bag en sagesløs Jacob Rinne i målet.

Kort efter bragte gæsterne sig så foran. Midtstopperen Jores Okore begik straffespark på Horsens-angriberen Oliver Drost, som selv slog til fra pletten og gjorde det til 2-1.

Sand målfest

Føringen holdt dog ikke længe. Efter en halv times spil opsnappede AaB-backen Jakob Ahlmann nemlig en bold fra Horsens, og herfra fandt han i dybden Kasper Kusk, som fladt udplacerede Kevin Mendoza i målet.

Kort før pausen måtte AaB’s Jores Okore forlade banen tidligt, da han trak et frispark på kanten af feltet og fik sit andet gule kort i kampen.

Derfor var det også Horsens, der satsede mest i anden halvleg.

Efter en times spil trillede et indlæg frit igennem AaB-feltet, og for enden stod Michael Lumb, hvorfra han bragte Horsens foran 3-2.

I de døende minutter slap Oliver Drost igennem til en friløber, og da han forsøgte at drible uden om målmanden, røg bolden hen til Lasse Kryger, der gjorde det til 4-2 i et tomt AaB-mål.

Dermed blev udvisningens konsekvens hård for AaB. Det røde kort var Jores Okores tredje igennem halvandet år i AaB.