Dreng blev forsøgt flået ind i varevogn: Politiet anholder og sigter mand

Fra politiets side er man dog fortsat ganske fåmælte hvad angår oplysninger om den anholdte.

En mand i en hvid varevogn a la denne har på det seneste skræmt børn. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, har der i den seneste tid gået noget farligt mystisk for sig i det sjællandske. Her har flere børn oplevet, hvordan en mand i en varebil er kørt hen til dem for at spørge, om de ville have slik, Pokémon-kort eller lignende.

Historien udviklede sig ganske dramatisk mandag aften, da en 10-årig dreng måtte skrige og slå fra sig. En mand, der kørte i en hvid varebil, forsøgte at trække drengen med sig – men opgav grundet drengens reaktion.

Nu kan politiet så meddele, at man har anholdt en mand, der i skrivende stund er ved at blive fremstillet i grundlovsforhør.

– Han bliver blandt andet sigtet for forsøg på blufærdighedskrænkelse, fortæller kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Newsbreak.dk. Manden bliver derudover også sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Detaljer mangler

Mere konkret end det bliver det ikke. I hvert fald ikke forløbelig, fortæller Martin Bjerregaard.

– Jeg kan ikke være mere konkret. En del af efterforskningen vil gå på, om det her er manden, eller om vi er på gale spor, fortæller Martin Bjerregaard.

At manden skulle være ejer af en hvid varevogn, den detalje, der er gået igen i flere af tilfældene, skulle dog være ganske vist.

Flere sager

Da Newsbreak.dk tidligere beskrev sagen, fortalte Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, at man havde en del sager liggende omhandlede samme problem.

– I hele det her sagskompleks har vi vel snart omkring 10 henvendelser, fortalte Carsten Andersen da til Newsbreak.dk.

Ifølge politiets døgnrapport har der været lignende tilfælde i Jyllinge, Hvalsø og Kirke-Hyllinge. Newsbreak.dk har omtalt en sag fra Ejby, lejre, hvor to otte-årige piger mødte en mand, der kørte i en hvid varebil.

Denne mand tilbød de to piger slik, hvilket de dog sagde nej til. Istedet hentede de flere piger i en nærliggende idrætshal og vendte så tilbage til området, de havde mødt manden i. Da var han væk.

Om politiet mener, at denne mand er den samme som den mand, der tog fat i den 10-årige dreng, og om den mand er den samme som den mand, der blev anholdt tirsdag, det må tiden vise.

Opdatering: Manden er i et lukket grundlovsforhør fængslet frem til 16. februar. Den fængsling blev kæret.

Powered by Labrador CMS