Drenge i SFO legede med kanyler

Fire drenge fandt nogle kanyler ved deres SFO i Sorø. Foto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Fire drenge er blevet vaccineret og skal testes, efter de fandt kanyler ved SFO i Sorø

Forældrene til fire drenge fra Frederiksberg Skole i Sorø fik sig en gevaldig forskrækkelse, efter drengene fandt nogle kanyler ved deres SFO.

Kanylerne samlede nogle kanyler op i et buskads, fortæller skoleleder Ole Kristensen til TV2.

– Nogle af drengene har forklaret, at de havde en leg, om man turde stikke sig med dem. De har simpelthen betragtet det som legetøj, siger skolelederen.

På Frederiksberg Skole ved man ikke, hvor kanylerne stammer fra, eller om de har været brugt. For en sikkerheds skyld er drengene blevet vaccineret og kanylerne er sendt til undersøgelse.

– Kanylerne har været i en pose af en slags, og vi ved ikke, om de har været brugt. Der var ikke synlige urenheder eller blod på, men de er nu sendt til prøve, og de fire drenge har fået taget en blodprøve og har fået en hepatitis-vaccination, siger Ole Kristensen.

Svar må vente tre måneder

Skolen tog med det samme kontakt til det lokale SSP-samarbejde. Der er ikke problemer med stiknarkomaner i området, så man har ikke et bud på, hvor kanylerne kan stamme fra.

Skolelederen forklarer, at der for kort tid siden har været en ambulance ved fodboldbanen. Det kan muligvis være der, kanylerne er blevet tabt fra, men det vides altså ikke emd sikkerhed.

– Vi har selvfølgelig informeret forældrene om, hvad der er sket, og vi er jo selvfølgelig meget kede af, at der er fire hold forældre og deres børn, der nu skal vente i op mod tre måneder, før de får besked om der er sket noget, fortæller Ole Kristensen.

Episoden har givet anledning til en snak med eleverne om, hvad de skal gøre, hvis de finder kanyler.

– Her i skønne, dejlige og trygge Sorø er vi ikke vant til den slags. Derfor glemmer man at tale med børnene om det, for havde de boet på Nørrebro, så havde de jo vidst, at de aldrig måtte røre ved den slags, men nu har vi gjort børnene opmærksomme på, at hvis man finder noget, så skal man fortælle en voksen om det, siger skolelederen.

Powered by Labrador CMS