Dronningen besøger Christiansfeld

Dronning Margrethe. Foto: kolding.dk.
Udgivet Opdateret

Næste lørdag er der festdag i Christiansfeld. Byen er blevet optaget på Unescos Verdensarvsliste, og det fejres med musik og liv i gaderne. Dronning Margrethe besøger byen og deltager i den officielle markering.

Dronning Margrethe besøger Christiansfeld i tidsrummet kl. 13.30-16.30, hvor hun blandt andet deltager i en andagt i Brødremenighedens Kirke.

Vil man gerne se H.M. Dronningen kan man med fordel gøre det på Kirkepladsen, hvor der kl. 14:40 vil være en officiel afsløring ved H.M. Dronning Margrethe. Efter et besøg i præstens bolig, går hun over kirkepladsen til Søstrehuset. Det sker kl. 15:15.

Dagen afsluttes med rundvisning i Søstrehuset efterfulgt af sønderjysk kaffebord.

Folkefest

Ud over dronningebesøg vil der dagen igennem være musik og liv i byens gader. Syv forskellige steder i byen står guider fra Christiansfeld Centeret klar til at fortælle dig om byens spændende arkitektur og historie.

På Prætoriustorvet og i Søsterhusets kan man købe mad og drikke, kaffe, honningkager og andet lækkert fra lokale restauratører. Der er også mulighed for at gøre nogle gode købe i byens butikker.

– Da Christiansfeld kom på Verdensarvslisten i starten af juni, dukkede 2000 feststemte mennesker op i Christiansfeld for at fejre det. Vi forventer at endnu flere lægger vejen forbi, når vi fejrer udnævnelsen officielt den 29. august, siger borgmester Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

Festlighederne afsluttes på Genforeningspladsen, hvor Stig Rossen med venner, de oprindelige musikere fra Bamses Venner, giver gratis koncert for alle.

– Når nu der er så stor folkelig interesse for at deltage, så slutter vi selvfølgelig også af med et folkeligt indslag, siger borgmesteren.

Koncerten foregår fra kl. 17.30 til 19.30 på Genforeningspladsen.

Du kan se programmet for dagen og H.M. Dronning Margrethes besøg på www.kolding.dk/unesco

Powered by Labrador CMS