Dropper luddovne Søren ud af Luksusfælden?

Eksperterne kommer hurtigt i tvivl om, hvorvidt totalt ligeglade Søren overhovedet gider at have hjælp til at komme videre.

Udgivet Opdateret

Det er et menneske uden nogen form for selvværd og som efter eget udsagn er både doven og blottet for samvittighed, Luksusfælden-eksperterne, Louise Frost og Kenneth Hansen, besøger i tirsdag aftens afsnit.

Der opstår da også ret hurtigt tvivl om, hvorvidt han overhovedet vil – og kan hjælpes.

Søren, der er 47 år, er gået fuldstændig i stå og lever af kontanthjælp.

Han har ikke været i arbejde i ni år og har ingen planer om at komme det. Det er simpelthen ikke noget, han prioriterer, og hvorfor skulle han egentligt?

For et arbejde vil betyde, at han skal til at betale af på sin gæld, som han godt ved er betragtelig, men som han overhovedet ikke kender omfanget af. Eksperterne kan fortælle ham, at den er på 313.000 kroner.

Knap halvdelen af gælden skyldes, at han i en periode på et halvt år fejlagtigt har fået udbetalt dobbelt løn i forbindelse med et jobskifte. En omstændighed han udmærket var klar over, da det stod på, men som han ikke gjorde noget ved. I stedet synes han det er utroligt, at arbejdsgiveren ikke selv fik det stoppet.

Nasser på familie og venner

I det hele taget sejler Sørens økonomi. Han låner penge af sin eks, familien og af sin veninde Helle for at kunne overleve, og kunne give sine døtre mad, når de er hos ham. Siger han.

Det tager dog ikke Louise Frost og Kenneth Hansen lang tid at gennemskue, at de penge, Søren låner af sine nærmeste, slet ikke går til mad, men i stedet ligger på ”fornøjelsesposten” diverse og bliver spenderet på smøger, cola og at spille tennis. Desuden har han købt sig en Playstation. Og alt imens vokser hans gæld støt.

Hans gode veninde, Helle, har nu fået nok og presset ham til at søge hjælp hos Luksusfælden.

Men hvis eksperterne skal hjælpe ham er der nogle ultimative krav. Søren skal se at komme i omdrejninger og finde sig et job. Desuden skal de daglige omkostninger barberes ned til et minimum.

Men vil han i bund og grund hjælpes eller vælger han i stedet at droppe ud af programmet? Eller kan eksperterne og veninden Helle overbevise ham om, at han skal arbejde med sit selvværd og til at tage ansvar for sin tilværelse?

Få svarene tirsdag aften klokken 20 på TV3.

Powered by Labrador CMS