Du advares mod livsfarlig trend: Du kan drukne eller blive kvalt

Det er farligt - især for børn.

Udgivet Opdateret

For uindviede lyder det komplet tosset, men faktum er, at det er blevet lidt af en dille at dyrke havfruesvømning. Det går ud på at iføre sig havfruehaler og bikinitoppe á la Ariel fra Disneys Den Lille Havfrue.

Sikkerhedsstyrelsen i Danmark er bare ikke helt med på, at det er en særlig fed idé. Det kan nemlig være farligt, og på sin hjemmeside advarer styrelsen mod brugen af produktet.

Især gælder advarslen, fordi produkterne til havfruesvømning kan udgøre en risiko, hvis du ikke er en øvet svømmer og/eller under opsyn af andre.

Svært at vende sig

Helt konkret er problemer med havfrue-dresset, at havfruehalen gør det ganske vanskeligt at vende sig eller komme i oprejst position i vandet.

Hvis stoffet er tætvævet, risikerer du desuden, at der dannes en luftlomme mellem benene, så benene flyder op i vandet og hovedet skubbes nedad. Derfor udgør havfruehalen en risiko både for voksne og børn, som ikke er rutinerede svømmere“, skriver Sikkerhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Samtidig opfordres alle til aldrig nogensinde at benytte sig af svømmeklunset alene. “Du bør aldrig svømme alene eller uden opsyn, og du skal træne i at komme op at stå med havfruehalen på. Du skal være en rutineret svømmer, hvis du vil bruge havfruehalen på dybt vand, og er du ikke en øvet svømmer, bør du bruge svømmevinger eller andet, som kan hjælpe med at holde den rigtige svømmestilling“, står det.

Kvælningsfare

Der er også et andet problem forbundet med udstyret. Bikinitoppen i sådan en udklædning kan nemlig ifølge Sikkerhedsstyrelsen udgøre en særlig risiko for børn.

Hvis denne er forsynet med lange snore til indsnøring eller andet, kan børn blive kvalt i disse.

Ifølge produktsikkerhedsloven må man kun sælge sikre produkter, og det betyder, at til børn under 14 år må der ikke være bindebånd eller snore, som giver risiko for kvælning.

Powered by Labrador CMS