Dygtig vovse: Din hund kan tælle

Et nyt studie viser, at et center i hundens hjerne aktiveres på samme måde som menneskers, når der skal tælles.

Udgivet Opdateret

Endnu en grund til at hunden bliver omtalt som menneskets bedste ven kunne findes i et nyt studie fra Emory Universitet.

For måske minder mennesker og hunde mere om hinanden, end vi går og tror.

Artiklen fortsætter efter videoen

Studiet har vist, at hunde faktisk bruger samme center i hjernen som mennesker, når antal skal tælles. Det skriver Videnskab.dk.

Det samme center

For mennesker er det at kunne se forskel på samme antal objekter eller flere eller færre en medfødt evne. Men et nyt studie viser, at det ikke kun er noget, som mennesker kan finde ud af.

Det kan hunde faktisk også.

Hunde bruger nøjagtig den samme del af hjernen, som mennesker gør, når der skal tælles antal.

11 hunde så prikker

På Emory Universitet satte man sig for at undersøge hundes hjerner.

– Vi gik direkte til kilden selv og observerede hundenes hjerner, for at få en forståelse af, hvordan hjernens neuroner opfører sig, når hundene får vist forskellige antal prikker,  forklarer Lauren Aulet, som er kognitiv psykolog.

11 hunde blev trænet til at gå ind i MR-skanner. Her viste det sig, at det samme center i hjernen, som mennesker bruger til at tælle med, også er det center, der aktiveres hos hunde.

Kan tælle uden træning

Centret i hjernen blev kun aktiveret, når antallet af prikker ændres frem for ændring af placering eller størrelse.

Dermed har studiet konkluderet, at hunde kan bearbejde tal uden at være trænet til det. Forskerne havde nemlig kun trænet hundene til at lægge sig i MR-skanneren uden at have forberedt dem på, at de ville blive vist prikker.

Et andet studie har endda vist, at hunde kan tælle op til fem, mens de også har en forståelse af simpelt matematik såsom en plus en.

Powered by Labrador CMS