Dynamiske vejtavler skal afhjælpe myldretiden

Aarhus Kommune gør, hvad de kan for at hjælpe myldretids-bilisterne. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

10 nye dynamiske vejtavler bliver i denne uge monteret langs Randersvej, Ringvejen, Grenåvej og Kystvejen. De skal guide bilister til hurtigste rute og afhjælpe myldretids-trafikken

Aarhus Kommune begynder i denne uge monteringen af 10 dynamiske tavler på Randersvej, Grenåvej, Ringvejen og Kystvejen. De dynamiske tavler skal med trafikinformation og anvisninger om hurtigste rute spare bilisterne tid og få trafikken langs Randersvej til at glide.

125 bluetooth-enheder står allerede i dag på udvalgte vejstrækninger og indsamler realtidsdata om bilisternes rejsetid. Disse data kan med det samme aflæses på et kort over vejnettet i Aarhus Kommune via app’en Trafikken Østjylland.

Men nu går Aarhus Kommune et skridt videre. Data fra bluetooth-enhederne skal fremover bruges til at vise realtids trafikinformation på 10 store dynamiske tavler. Tavlerne skal fortælle bilister i Aarhus, hvornår det er smart at køre på udvalgte strækninger, og om de eksempelvis kan spare tid ved at køre ti minutter tidligere om morgenen.

Kør lidt før eller lidt senere – og kom hurtigere frem

De dynamiske tavler skal hjælpe aarhusianerne til at udnytte vejene bedre. Bilisterne kommer nemlig langt hurtigere frem, hvis de har mulighed for at køre lidt tidligere eller lidt senere end de værste myldretidsminutter op mod klokken 7:30 og klokken 9. Ved at arbejde med Smart mobilitet håber Aarhus Kommune at sprede trafikken en smule mere ud, så alle kommer hurtigere frem.

– Vi glæder os til at få sat strøm til tavlerne og komme i gang med testfasen, hvor vi skal afprøve og finjustere teknik og grafik på tavlerne. I den første tid skal vi gøre os nogle erfaringer. Det er ny teknologi, vi tager i anvendelse, og vi kan her informere trafikanterne via realtidsinformationer. Et er helt sikkert – tavlerne er et skridt i den rigtige retning, når vi taler smart mobilitet, fortæller anlægschef Trine Buus Karlsen.

De nye tavler, der kommer i funktion i løbet af foråret 2015, kan indeholde oplysninger som parkerings-information, hastigheds-information, rejsetids-information, information om vejrforhold med mere. Informationen på tavlerne er dynamisk, ligesom tavlerne kan flyttes rundt og placeres langs de strækninger, hvor der er behov for at informere trafikanterne.

Powered by Labrador CMS