Dyrenes Beskyttelse: Dyrepoliti vil skabe bedre dyrevelfærd

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Socialdemokraterne vil oprette en særlig enhed under Rigspolitiet, der skal styrke og koordinere politiets indsats i sager om overgreb mod dyr.

Det budskab serverer den socialdemokratiske fødevareminister Dan Jørgensen (S) på sin Facebook-profil, hvor han skriver: »Dyremishandling og vanrøgt skal efterforskes mere effektivt og der skal være kortere reaktionstid. Derfor opretter vi nu en dyrevelfærdsenhed under Rigspolitiet.«

Meldingen vækker glæde hos Dyrenes Beskyttelse.

»En hurtig og kompetent politiindsats i dyreværnssager er vigtig af hensyn til dyrene,« siger Dyrenes Beskyttelses direktør Britta Riis i en skriftlig kommentar.

»Politi med kendskab til dyreværnssager kan bedre vurdere, om der er behov for at fjerne dyrene fra ejeren. I dag ser vi alt for ofte, at dyrene bliver hos ejeren og vanrøgten fortsætter,« siger hun.

Udover oprettelse af en dyrevelfærdsenhed under Rigspolitiet vil Socialdemokraterne arbejde for strengere straffe i dyreværnssager, ligesom partiet mener, at flere skal frakendes retten til at have dyr.

Hos Dyrenes Beskyttelse har man længe efterlyst en styrkelse af politiets indsats i dyreværnssager. Foreningen oplever, at politiets håndtering af dyreværnsager er meget forskelligartet landet over, og ofte er der ikke tilstrækkelige ressourcer eller dyreværnsmæssige kompetencer til stede i kredsene til at håndtere sagerne.

»Alt i alt er vi meget positive overfor de nye tiltag, som vil få en præventiv effekt. En fælles dyreværnsenhed under Rigspolitiet viser, at dyreværnsområdet skal tages alvorlig på linje med andre politimæssige opgaver. Det vil betyde bedre dyrevelfærd og forhåbentligt også, at vi undgår de helt alvorlige sager, fordi de bliver håndteret på et tidligere tidspunkt fra politiets side,« siger Britta Riis.

Powered by Labrador CMS