Dyster med om fornem pris

Den kommende dramakomedieserie "Agent", som Nikolaj Lie Kaas både har skrevet og instrueret, dyster om en pris ved Berlinalen

Udgivet Opdateret

Når den røde løber rulles ud på den anerkendte filmfestival Berlinalen i februar, bliver det med dansk deltagelse.

Dramakomedieserien "Agent", som Nikolaj Lie Kaas står bag, er udtaget til programsektionen Berlinale Series sammen med seks andre internationale serier.

Det annoncerer TV 2 i en pressemeddelelse.

Beæret

Her vil "Agent" konkurrere om den nystiftede pris, Berlinale Series Awards, som overrækkes sammen med festivalens øvrige priser til den afsluttende prisgalla.

- Jeg er beæret over, at "Agent" er udtaget og er stolt over og glad for, at de har tænkt på os i denne fornemme sammenhæng, siger Nikolaj Lie Kaas i pressemeddelelsen og fortsætter:

- "Agent" er lige dele humor og alvor. Jeg håber, at publikum vil give den en chance og ikke slår over på "Masterchef" alt for hurtigt, lyder det fra ham.

Har selv skrevet og instrueret

Nikolaj Lie Kaas, som mest er kendt foran kameraet, har både skrevet og instrueret "Agent".

Serien centrerer sig om Joe, spillet af Esben Smed, der er agent for en række kendisser i underholdningsbranchen.

En lang række celebre ansigter laver såkaldte cameos i serien, hvor de spiller karikerede udgaver af sig selv. Blandt andre X Factor-veteranen Thomas Blachman, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, sangkometen Tobias Rahim og skuespillerinden Sidse Babett Knudsen.

'Agent' centrerer sig om Joe, spillet af Esben Smed, der er agent i underholdningsbranchen. En lang række celebre ansigter laver såkaldte cameos i serien, hvor de spiller karikerede udgaver af sig selv. Blandt andre X Factor-veteranen Thomas Blachman, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. (Arkivfoto).
"Agent" centrerer sig om Joe, spillet af Esben Smed, der er agent i underholdningsbranchen. En lang række celebre ansigter laver såkaldte cameos i serien, hvor de spiller karikerede udgaver af sig selv. Blandt andre X Factor-veteranen Thomas Blachman, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. (Arkivfoto).

Verdenspremiere 21. februar

"Agent" får verdenspremiere på filmfestivalen den 21. februar, inden den senere i 2023 rammer TV 2 og TV 2 Play.

- Det er utroligt flot, at "Agent" er blevet nomineret i denne helt nye og eksklusive kategori for serier på en så stor filmfestival som Berlinalen, siger TV 2's executive producer Pernille Bech Christensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg glæder mig meget på både Nikolaj, Zentropa (produktionsselskabet, red.) og TV 2's vegne. Nomineringen er et vigtigt skridt på den rejse, vi ønsker for TV 2 Fiktion, nemlig at være med helt fremme og i toppen af international serieproduktion, lyder det.

NIKOLAJ LIE KAAS

Han debuterede som 18-årig i filmen Drengene fra Sankt Petri (1991), og efter endt uddannelse fra Statens Teaterskole i 1998 har han medvirket i danske film- og tv-produktioner som Idioterne (1998), Blinkende lygter (2000), Elsker dig for evigt (2002), De grønne slagtere (2003), Brødre (2004), Dirch (2011), Mænd og høns (2015), Retfærdighedens ryttere (2020), Afdeling Q-filmatiseringen og Forbrydelsen III. Derudover har han haft roller i teaterforestillinger på Det Kongelige Teater, Betty Nansen Teatret og Aveny Teatret, hvor han for sine præstationer har modtaget en Reumert-pris for bedste mandlige hovedrolle.[1] Han har også spillet med i udenlandske film- og tv-produktioner som Engle og dæmoner (2009), The Whistleblower (2010), Mad Ship (2013) og Britannia (2017-2018). For sine præstationer har han modtaget adskillige Bodil- og Robert-priser og nomineringer, og han er den hidtil eneste til at have modtaget tre Bodil-statuetter inden sin 30 års fødselsdag.

Ud over skuespil er Lie Kaas også kendt for sin komik og musikalske evner og har ad flere omgange været vært ved prisuddelingsshowet Zulu Comedy Galla og i samarbejde med skuespiller og komiker Rasmus Bjerg udgivet sange under kunstnernavnet Nik & Ras.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS