E-boks advarer om fupmail: Du skal slette den med det samme

Den foregiver at komme fra E-boks. Men det gør den ikke.

Du risikerer i disse dage at få en e-mail, der ser ud til at være fra E-boks. Der er risiko for, at denne mail er ondsindet. Arkivfoto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix.
Udgivet Opdateret

De fleste af os tjekker i ny og næ vores E-boks, enten for at se vores lønindkomst eller for at se post, vi modtager digitalt fra det offentlige. Den digitale postkasse er en indgroet del af vores hverdag, og så meget desto værre er det, at selskabet bag E-boks, der også hedder E-boks, nu advarer om en besked, der bliver sendt ud til brugere af E-boks, de bare ikke må åbne.

På Facebook-siden for E-boks kan man læse advarslen, og man kan også høre den, hvis man ringer til E-boks’ kundeservice. Advarslen går på, at der i øjeblikket huserer en falsk e-mail, der umiddelbart ser ud til at være fra E-boks.

I denne e-mail er der et link, læseren bliver bedt om at klikke på. Det må man ikke. Linket går til svindelside, der ondt i sinde. Sådanne sider kan eksempelvis inficere din computer med farlige programmer, der bruges til at hugge dine data.

Fra virksomhedens side råder man folk til følgende: Undlad at klikke på linket og sørg for, at den omtalte e-mail bliver slettet.

Newsbreak.dk har forsøgt at få kontakt til E-boks for en kommentar. Det har ikke været muligt.

 

Powered by Labrador CMS