Efter dødsangst: Sådan har hun det i dag

Tv-værten Ulla Essendrop er ved at være helt fysisk og mentalt ovenpå efter to omfattende maveoperationer og dødsangst til følge

Ulla Essendrop så frem til at hylde og hædre branchen ved uddelingen af Tvprisen 2022 i Tivoli Hotel & Congress Center i København lørdag aften.
Ulla Essendrop så frem til at hylde og hædre branchen ved uddelingen af Tvprisen 2022 i Tivoli Hotel & Congress Center i København lørdag aften.
Udgivet Opdateret

Tv-værten Ulla Essendrop er ved at være helt fysisk og mentalt ovenpå efter to omfattende maveoperationer og dødsangst til følge.

Tv-værten Ulla Essendrop var ufrivilligt væk fra skærmen i meget af 2021.

Den 45-årige DR-profil blev ramt af alvorlig sygdom og gennemgik to store operationer.

På den røde løber

Efter et langt og omfattende forløb er Ulla Essendrop tilbage på skærmen og var lørdag aften også med til at fejre branchen ved uddelingen af Tvprisen 2022 i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

- Jeg har det rigtig fint. Det går rigtigt godt, og jeg mærker stort set ikke noget til det, og det vokser fint sammen. Jeg vil sige, at det går over forventning, siger Ulla Essendrop til den fremmødte presse.

- Det har selvfølgelig været krævende. Men jeg har en arbejdsplads, som har været meget forstående og rummelige og givet mig lige præcis den tid og fleksibilitet, jeg havde brug for, også efter jeg kom tilbage.

Hastet på hospitalet

I sommeren 2021 blev Ulla Essendrop, mens hun var i studiet for at dække dressur-konkurencerne under sommerens OL, blev hun ramt af voldsomme mavesmerter.

Det var som sådan ikke noget nyt i, for det havde hun oplevet flere gange tidligere. Dog uden på noget tidspunkt at blive udredt.

Hun gennemførte udsendelsen, men måtte efterfølgende kontakte skadestuen, der bad hende om at komme.

Kunne ikke trække vejret

Hun har tidligere fortalt, at smerterne nu var så ulidelige, at hun måtte kravle ind, og at hun på et tidspunkt fik en voldsom reaktion på noget smertestillende medicin.

Så voldsom, at hun måtte have hjælp til at trække vejret i 15-20 minutter.

Hun fik straks smertestillende, men hun reagerede så voldsomt på medikamenterne, at hun ikke kunne trække vejret.

Da lægerne endelig fik hende stabiliseret, kom hun på operationsbordet. 

Her viste det sig, at hun havde tarmslyng og en stor vandcyste.

Opereret igen

Hendes tilstand blev dog forværret, og da de opererede hende igen, opdagede lægerne, at hun havde blodforgiftning og bughulebetændelse.

Efter et langt forløb kom den psykiske reaktion. 

Ulla Essendrop blev ramt af dødsangst.

Hun er ved at være ovenpå, fysisk og mentalt, og er fuldt ud tilbage på job igen.

- Jeg synes, vi har haft et meget fint forløb omkring det faktisk. Og så har jeg sindssygt gode kolleger, som er halvdelen af det, i forhold til at komme tilbage, lyder det fra Ulla Essendrop.

Powered by Labrador CMS