Efter landsdækkende tv-nedbrud: TDC anmelder sagen til politiet

Mere end en million kunder blev ramt af en fejl.

Udgivet Opdateret

Det omfattende og meget omtalte nedbrud hos Yousee, der gjorde, at mange danskere havde svært ved at se dronningens nytårstale på TV nytårsaften, er blevet til en sag for politiet.

Det oplyser TCD Group i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

I pressemeddelelsen kan man læse, at en intern gruppe af undersøgere siden nytårsaften har arbejdet på at finde ud af, hvordan det kunne gå til, at mere end en million kunder blev ramt af fejlen.

Fejlen opstod i det udstyr, Yousee bruger til at distribuere tv-signalerne, og konklusionen er altså klar.

– Denne hændelse har siden i lørdags berørt os alle i TDC Group. Vi har arbejdet på højtryk for at genetablere tv-signalet og undersøge hændelsesforløbet, og mange medarbejdere har tilsidesat deres ferie for at hjælpe. Der har været mange spekulationer om årsagen til nedbruddet. Vi har ikke ønsket at bidrage til spekulationerne, så længe analyserne var i gang, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group, til pressemeddelelsen.

Detaljeret viden påkrævet

Det har ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en kommentar fra TDC Group, men til pressemeddelelsen fortæller Pernille Erenbjerg altså, at sagen nu er i politiets hænder.

– Efter en omfattende undersøgelse af sagen, herunder med involvering af eksterne eksperter, har vi nu et klart billede af, hvad der er sket. Der er tale om et kompliceret nedbrud, som kræver detaljeret viden om YouSees setup og tv-platform. Vi vurderer på den baggrund, at der er tale om en bevidst skadelig handling. Vi har derfor overgivet sagen til politiet, og vi kan dermed ikke kommentere yderligere, siger Pernille Erenbjerg.

 

Powered by Labrador CMS