Efter skandaler: Ny adoptionslov på plads

Christiansborg i København. Folketinget er blevet enige om en ny adoptionslov. Foto: ft.dk/free
Udgivet Opdateret

Alle partier undtagen Enhedslisten er blevet enige om en ny adoptionslov som følge af flere skandalesager.

Alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten er netop blevet enige om en ny adoptionslov, som betyder, at der fremover kun vil være en stor organisation, som står for adoption. Det erfarer TV2.

Tidligere var det de to bureauer AC Børnehjælp og DanAdopt, som stod for at matche forældre og børn, men fremover bliver der ifølge TV2’s oplysninger altså kun tale om en enkelt organisation.

– Vi har netop indgået en bred politisk aftale om fremtidens adoptionssystem. Børnenes behov er i centrum. Stolt, skriver socialminister Manu Sareen (R) på Twitter.

Enhedslisten valgte tidligere på eftermiddagen at trække sig fra forhandlingerne, da den nye lov ifølge partiet ikke løser nogle af de problemer, som adoptionssystemet tidligere er blevet kritiseret for.

– Det nye system sikrer på ingen måde, at de biologiske forældre ikke direkte eller indirekte bliver presset til at bortadoptere, siger Enhedslistens socialordfører, Pernille Skipper, i en kommentar.

– Desværre er der stadig store økonomiske interesser i adoptionssystemet, og derfor ønskede vi blandet andet en fuldstændig adskillelse af økonomiske donationer og adoptioner, siger hun.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS