Efter ulykke: - Det viser hvor sårbare vi er

Ramt af smerter og nedsat mobilitet efter en ulykke i sidste uge

Udgivet Opdateret

Det er nu mere end en uge siden, at Venstres gruppeformand Lars Christian Lilleholt kom til skade, da han var på vej til møde i kirkeministeriet. 

Da han snublede over en brosten, sprang hans akillessene.

De seneste otte dage har han oplevet en tilværelse, som han absolut ikke er vant til, mens han sidder i kørestol og har en støvle på benet.  

Har opdaget sårbarheden

- Jeg har aldrig før prøvet at være afhængig af andre mennesker før. Man opdager virkelig, hvor sårbare vi er, siger han til Nyheder.dk. 

Han er til gengæld glad for, at Christiansborg er indrettet forholdsvist handicapvenligt. Han kan dog hverken køre bil eller komme med tog, når han skal møde på arbejde. 

Når Lars Christian Lilleholt skal rundt på Christiansborg, bliver han hjulpet. Ellers glæder han sig over, at arbejdspladsen er handicapvenlig.

Derfor må hans kone køre ham. 

Bliver sat udenfor

- Det er svært at komme ind i et tog. Man er virkelig begrænset i sine muligheder. Jeg er jo vant til at fare rundt i byen, siger Lars Christian Lilleholt. 

Og særligt de begrænsede muligheder har også været det sværeste for ham siden ulykken skete. 

- Man bliver jo lidt sat udenfor. Jeg skal hentes, hver gang jeg skal til møder, og så har jeg smerter i benene. Men der er jo andre, der har det værre, så selvfølgelig kommer jeg igennem otte uger i kørestol, siger han til Nyheder.dk. 

Risikerer operation

Når de otte uger er gået, skal han til en undersøgelse, hvor læger skal afgøre, om han skal opereres. 

Han satser dog ikke på, at det leder til en sygemelding. 

Har tidligere haft problemer

Og det er ikke første gang politikeren har problemer med fodtøjet. Tilbage i 2021 mistede han en storetå som følge af diabetes og for stramme sko, der klemte foden. 

Dengang fortalte du, at du ville donere dine sko væk. Er du kommet af med dem?

- Næ, det står der stadig. Så hvis der er nogen der kan bruge laksko i størrelse 48, så er de velkomne til at henvende sig, fortæller Lars Christian Lilleholt. 

- Jeg har aldrig før prøvet at være afhængig af andre mennesker før. Man opdager virkelig, hvor sårbare vi er, siger han til Nyheder.dk.
Powered by Labrador CMS