Efterskole bortviser 16 efter fund af snus og alkohol

16 elever på Bernstorffsminde Efterskole på Fyn er bortvist. Tillid er blevet misbrugt, siger forstander.

Snus og alkohol har fået smidt 16 elever hjem fra efterskole. En af de skoler, der har ekstra stor fokus på sport og dans. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Newsbreak.dk kunne 12. maj fortælle, at 46 elever fra Bernstorffsminde Efterskole var blevet sendt hjem på en ‘tænkepause’.

– Vi har fået nogle henvendelser omkring snus og alkohol. Det konfronterede vi eleverne med og bad dem, som var involverede, om at rejse sig, forklarede forstander Lars Kirkegaard dengang til TV2 Fyn.

Han fortalte derudover, at alkoholen blev fundet gemt på udendørsarealerne ved skolen.

16 elever borvist

Nu har efterskolen valgt at bortvise 16 af de 46 elever. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

– Vi er utrolig ulykkelige over, at vi står med den her sag på Berns.

– Vi har stærke værdier, der går på kommunikation, vilje, udvikling og læring, og vi udviser en stor grad af tillid til vores elever.

– Den er blevet misbrugt, og ud over, at det nu har en konsekvens for hver af de berørte elever, går det ud over fællesskabet, siger forstander Lars Kirkegaard i pressemeddelelsen.

Får lov til at gå til eksamen

De 16 elever, der er blevet bortvist, får lov til at gå til eksamen, men vil ikke længere modtage undervisning på skolen, ligesom de ikke får lov til at deltage i afslutningen senere på sommeren.

Dengang fortalte forstanderen, at man i starten af denne uge skulle mødes med forældre og på den baggrund tage stilling til, hvad der skulle ske. Det har man så nu gjort.

Bernstorffsminde Efterskole, der har stor fokus på sport, ligger mellem Faaborg og Kværndrup på Fyn.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS