Egon går påske-amok: Tusinder kigger forbi haven

I 20 år er folk valfartet til den 71-årige påske-entusiasts påskeudstilling

Udgivet Opdateret

Se billeder fra den imponerende påske-have i galleriet ovenfor.

En bestemt have i Højer trækker år efter år tusindvis af mennesker til omkring påske.

For 20. år i træk har 71-årige Egon Herman Hagesen en påskeudstilling i sin have. Han er inspireret af sin søster, som har boet i Tyskland i mange år.

– I Tyskland er der stor tradition for at pynte op til påske. Det er en måde at markere højtiden på, forklarer påske-entusiasten og fortsætter:

– Min kone og jeg har haft påskeudstillingen i 20 år, så det er blevet en fast tradition. Vores samling af påskepynt er efterhånden stor.

Projekt påske-have tager hele to uger

På grund af corona har det taget ekstra lang tid at pynte op til højtiden sidste år og i år, da Egon Herman Hagesen har været nødt til at gøre det alene.

– Det tog 14 dage, lyder det.

Men det var det hele værd. Og det er bestemt ikke kun ham selv og fruen, som har stor fornøjelse af haven.

En masse mennesker kommer valfartende til langvejs fra.

– Flere tusind biler lægger vejen forbi for at se, hvordan vi har pyntet op. Der kommer nyt pynt til hvert år, fortæller Egon Herman Hagesen-

Folk fascineres af den farvestrålende og festlige påskepynt, der pryder haven i Højer. Den består af alt, hvad påske-hjertet kan begære – lige fra påskeharer til påskeæg i alverdens farver.

Selv om Egon Herman Hagesen er 71 år, pensionist og i sit livs efterår, så har han tænkt sig at blive ved med at give den fuld gas med påskepynten.

Se billeder fra den imponerende påske-have i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS