Ekspert advarer: Hold dig fra disse otte banker

Samtlige banker har været trængte længe. Og det kan gå galt lige pludselig.

Har din bank en sund økonomi? Foto: Scanpix. GALLERI: OTTE BANKER DU FRARÅDES AT VÆRE KUNDE I.
Har din bank en sund økonomi? Foto: Scanpix. GALLERI: OTTE BANKER DU FRARÅDES AT VÆRE KUNDE I.
Udgivet Opdateret

Mere end hver tredje børsnoterede bank i Danmark får et trist stempel af en ekspert, der har kigget på, hvor sikre bankerne er for deres kunder. Hele otte banker modtager så grel en vurdering, at man som kunde bør holde sig fra dem. Det skriver Berlingske.

Avisen har talt med lektor i økonomi, Johannes Raaballe, der har sat sig for at måle robustheden i den danske banksektor. Hans arbejde er blevet til en rangliste, og hans arbejde, der baserer sig på det, der med fagord kaldes “markedsopgjorte solvens” har før været istand til at identificere 19 ud af 20 børsnoterede banker, der gik nedenom og hjem under finanskrisen. 

Det er med andre ord værd at kaste et blik i galleriet til denne artikel. Her kan du se de otte banker, der bliver vurderet så dårlige, at du som kunde bør holde dig fra dem. Resten af bankerne får en langt blidere medfart af Johannes Raaballe.

Hans vurdering er, ifølge Berlingske, at der er finansiel stabilitet i den danske banksektor. Det vil efter hans opfattelse ikke ændre sig på kort eller mellemlang sigt.

– Men der er en gruppe på syv til otte banker, der nu har været trængte i en periode på otte år. For disse banker kan det stort set øjeblikkeligt gå fra slemt til værre, hvis der pludselig sker et væsentligt skift i konjunkturerne til skade for bankens låntagere, siger Johannes Raaballe til Berlingske.

Dækker garantien?

Hvis du som kunde har under 750.000 kroner stående i banken, er du dækket af den såkaldte indskydergaranti, der sættes i kraft, hvis banken krakker. Har du mere stående, er du ikke dækket, og det er særligt vigtigt for dig at finde ud af, hvor sund din bank er.

Længere oppe ad listen ligger Danske Bank, dog stadig på en 10. plads. Alligevel er bankens finansidrektør, Jacob Aarup-Andersen, godt tilfreds med bankens placering.

– Vi er først og fremmest optaget af at drive en sund og solid bank. Det er også derfor, at vi over de seneste år har opbygget en stærk kapitalposition, som har gjort, vi i dag er en af Europas bedst kapitaliserede banker. Det har vi formået, samtidig med at vi har kunnet udbetale udbytter til vores aktionærer, siger han til Berlingske.

Powered by Labrador CMS