Ekspert: Benedikte har altid gjort meget

Prinsesse Benedikte er netop på vej mod Brasilien, hvor hun skal åbne et nyt institut. Generelt har hun altid haft mange opgaver, mener ekspert.

Udgivet Opdateret

Prinsesse Benedikte rejser den 21. oktober til Brasilien, hvor hun skal åbne et nyt institut for børn, der er født ind i en familie med misbrug eller seksuel forulempelse.

Generelt er hendes kalender fuld af opgaver, og sådan har det været længe.

Artiklen fortsætter efter videoen

Igennem sit liv har prinsesse Benedikte haft mange officielle opgaver, mener kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen på trods af, at hun ikke har sin daglige gang i Danmark.

Hun har gjort meget

Prinsesse Benedikte ligger ikke på den lade side. Selv om hun ikke til dagligt bor i Danmark, så er hun på mange officielle opgaver, hvor hun repræsenterer landet.

Og det har hun gjort længe.

– Hun er én, der har gjort meget. Også tidligere, siger lektor i historie og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen til Newsbreak.dk.

Han forklarer yderligere, at prinsesse Benedikte gerne stiller op, og at det fremstår meget populært at få prinsessen til at deltage i diverse arrangementer.

Et godt eksempel

Faktisk er hun det perfekte eksempel på, hvordan man sagtens kan opretholde sine royale pligter, selv om man flytter.

– Hun er dermed et eksempel på, at man sagtens kan bo i udlandet og gøre en hel del for det danske kongehus, siger han.

Foruden rejsen til Brasilien, så passer hun naturligvis det arbejde, der følger med hendes mange protektioner.

Mere arbejde

Dog kan det tyde på, at prinsesse Benedikte har fået mere at se til.

Den mere fremtrædende rolle i den kongelige familie kan skyldes, at hun har overtaget lidt af arbejdsbyrden efter prins Joachim, som nu bor i Paris den kommende år. Det gælder blandt andet for rollen som rigsforstander.

– I dag er det typisk Prins Joachim, der er rigsforstander, når både majestæten og kronprinsen er uden for Danmarks grænser, men det kan han slet ikke i samme grad, når han flytter til Paris. Derfor er det helt oplagt, at det frem over vil være Benedikte – i hvert fald i den tid, Joachim bor i Frankrig, har kongehusekpsert Lars Hovbakke tidligere sagt til Newsbreak.dk.

Sebastian Olden-Jørgensen ser dog mere, at der er stor variation i prinsesse Benediktes kalender. På nogle tidspunkter er der meget at se til, mens det på andre tidspunkter er færre ting at se til.

Powered by Labrador CMS