Ekspert: Carlsberg vil selv opkøbe bryggerier

Carlsberg vil opkøbe bryggerier i fjernøsten, vurderer ekspert. Foto: Carlsberg/free
Udgivet Opdateret

En international bryggerifusion kan true Carlsberg på markedet, men ekspert vurderer, at Carlsberg selv vil foretage bryggeriopkøb.

Selvom det hollandske kæmpebryggeri Heineken i går afviste et bud fra den britiske ølgigant SABMiller, så svirrer rygterne stadig om en kæmpe international fusion i bryggeribranchen.

En fusion, som vil give det danske bryggeri Carlsberg stor konkurrence på det internationale ølmarked, vurderer chefrådgiver i Nordea, Michael Borre.

Han afviser samtidig, at Carlsberg vil lade sig opkøbe for at stå bedre på markedet – af to grunde:

– Det er en fond, der ejer aktier i Carlsberg, så det vil de ikke være interesseret i, siger Michael Borre til Newspaq.

– Jeg ser i højere grad Carlsberg som dem, der køber op, dog i væsentlig mindre størrelse. De har blandt andet købt deres partner ud i Rusland og lavet en del opkøb i fjernøsten, siger han og tilføjer:

– Der er en klar tendens til, at det som Carlsberg ser som deres næste vækstmarked er fjernøsten og specielt Kina. Vi forventer, at man over de kommende år vil se dem lave flere af den slags opkøb for at styrke deres position i fjernøsten.

Michael Borre påpeger en tendens i bryggerisektoren, hvor små bryggerier bliver opkøbt af de store på grund af de store driftsfordele, der er ved en fusion

– Slår man to enheder sammen og derigennem bliver endnu større, så står man stærkere konkurrencemæssigt, siger han.

Selvom Carlsberg vil få større konkurrence ved en eventuel bryggerifusion blandt internationale ølgiganter, vil Michael Borre dog ikke gå så langt som at kalde Carlsberg for en lilleput i branchen.

– Carlsberg hører til helt oppe i toppen, lyder det.

Heineken holder indtil videre fast i deres afvisning af buddet fra SABMiller, angiveligt for at bevare arven og identiteten bag selskabet.

Newspaq

Powered by Labrador CMS