Ekspert: Ulveunger på dansk jord ville ikke overraske mig

Potespor tyder på ulveunger i Jylland. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Dyrespor i nogle sandede klitter efter et stort og et lille sæt poter har fået ulveentusiaster til at tro, at der nu findes ulveunger i Danmark.

Men det er lidt for tidligt at konkludere med sikkerhed, lyder det fra rovdyrsekspert Aksel Bo Madsen, der er seniorforsker ved Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet.

»På grundlag af det materiale der, vil jeg ikke kunne bekræfte, om der er ulvehvalpe eller ulve i det område,« siger han og understreger, at det især er svært at håndtere fodaftryk, hvis de er efterladt i løst sand.

»Jeg har arbejdet med rovdyr og spor i 25 år – ikke kun ulve, men alle de rovdyr, vi har herhjemme, og det ville være meget farligt at begynde at udtale sig om sådan nogle spor,« forklarer Aksel Bo Madsen.

Hvis man med sikkerhed skal fastslå, at der er vilde ulvehvalpe i Danmark, skal der lidt klarere beviser til end et fotografi af nogle spor:

»Der skal ekskrementer til, der skal spytprøver fra nedlagte dyr eller nogle gode billeder, der eventuelt er taget med vildtkameraer,« siger rovdyrseksperten.

Han erkender dog, at det er sandsynligt, at der render ulveunger rundt i Jylland.

»I forhold til at vi har bekræftet, at der har været og måske stadig væk er både han- og hunulve i Danmark, så ville det ikke overraske mig, hvis der på et tidspunkt – eller måske allerede er – hvalpe et eller andet sted i Jylland,« siger Aksel Bo Madsen.

Powered by Labrador CMS