Eksperter: Dette skal du vide, før du køber hus

Eksperter mener, at faren for oversvømmelse nu er så stor, at nye huskøbere automatisk skal have oplyst, hvor stor risikoen er.

Når du køber hus eller lejlighed, så er der mange ting at være opmærksom på. KLIK VIDERE OG SE NI TING, DU SKAL HAVE STYR PÅ. Foto: Scanpix
Når du køber hus eller lejlighed, så er der mange ting at være opmærksom på. KLIK VIDERE OG SE NI TING, DU SKAL HAVE STYR PÅ. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Klimaforandringer og den stigende risiko for oversvømmelser bringer ejendomme og værdier for milliarder i fare – og det bør boligkøberne advares imod, mener flere eksperter.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det skriver Jyllands-Posten.

– Derfor bør det ligge i enhver byggetilladelse og enhver tilstandsrapport, hvad risikoen er for nye oversvømmelser – om man kan forvente at få erstatning, hvis havet stiger inden for de næste 20 til 40 år – på samme måde, som man i dag skal oplyse om målinger af bl.a. radon, siger professor Karsten Arnbjerg-Nielsen fra DTU, én af landets førende eksperter i klimarelaterede oversvømmelser.

Hos Boligøkonomisk Videncenter er direktør Curt Liliegreen af samme opfattelse:

– Han har i høj grad ret med byggetilladelser. Samtidig bør en sælger forpligtes til at tage den type oplysninger med i en tilstandsrapport, måske som vedhæftning. Oversvømmelser er en risiko, mange boligejerne har, og udviklingen påvirker boligmarkedet, siger Curt Liliegreen til Jyllands-Posten.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke andre ting du bør være opmærksom på, hvis du overvejer at købe en bolig.

Powered by Labrador CMS