Ekstremt: Voldtægts-app vil sikre enighed om sex

Foto: colourbox
Udgivet Opdateret

Hvis du går og frygter, at du begår voldtægt, er der en ny app til dig. Good2Go stiller spørgsmålene for dig.

Kun i USA. En kvinde har udviklet en app, der skal mindske antallet af voldtægter på de amerikanske universiteter.

Erica Buist har blogget om app’en Good2Go for The Guardian, og hun er ikke imponeret.

Vil du være helt sikker på, at du ikke begår voldtægt? Så er app’en Good2Go for dig.

Ideen med app’en er, at hvis du møder en, du gerne vil have sex med, åbner du app’en og stiller vedkommende spørgsmålet: er vi Good2Go? Han eller hun har så følgende valgmuligheder: Nej tak (hvorefter app’en lader dig vide, at “Nej betyder nej! Kun ja betyder ja, og et ja kan til hver tid blive til et nej”) Ja, men vi skal lige snakke først eller Jeg er Good2Go. Herefter skal man vælge, hvor fuld partneren er på en skala fra “ædru” til “pænt stiv”. Den langtrukne proces afsluttes med et verifikationstjek, hvor partneren indtaster telefonnummer og i teorien bekræfter sin identitet. Dette for at undgå, at partneren er plakatfuld, inden akten fuldføres.

Udover at være nok det mest lyst-dræbende forspil nogensinde, er der mange faldgruber ved denne app. Hvis man reelt er ude på voldtægt, er det nemt nok at trykke Good2Go og så gøre, hvad man lyster ved offeret.

Desuden siger præsidenten for Good2Go, Lee Ann Allman, at app’en ikke kan bruges som skriftlig bevisbyrde, hvis der skulle komme en voldtægtssag og efterfølgende uenighed kan ikke betragtes som kontraktbrud.

Hvem vil downloade app’en? Er der så mange mænd, der er så bange for at blive anklaget for voldtægt? Eller er det kvinderne, der synes det er ustyrligt morsomt at beskylde tidligere partnere for voldtægt?

Lee Ann Allman siger til Slate Magazine, at hun blev inspireret til at lave app’en, da hun talte med sine egne børn om seksuelle overgreb på deres college.

Læs hele Erica Buists blogindlæg på the Guardian.

 

 

Powered by Labrador CMS