EL: Hvorfor har 78-årige Camre overhovedet et våben?

Mogens Camre.
Udgivet Opdateret

Hvor gammel må man være som bevæbnet medlem af Hjemmeværnet?

Det spørgsmål stiller Enhedslisten, efter det torsdag kom frem, at det tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti Mogens Camre er med i Hjemmeværnet og derfor har et automatgevær i sit hjem.

»Bevæbningen af Mogens Camre stiller nogle grundlæggende spørgsmålstegn ved, hvem Hjemmeværnet udleverer våben til. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Mogens Camre er oppe i årene og denne måned fylder 79 år. Ligeledes har han tidligere været dømt for brud på våbenloven,« siger forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (Ø).

»Derfor vil jeg nu bede forsvarsministeren om at redegøre for reglerne er i Hjemmeværnet i forhold til kontrol med dem, som får udleveret våben, og løbende test, særligt når de kommer op i årene,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Forsvarsordføreren henviser til reglerne for kørekort, hvor tilladelsen til at sætte sig bag rettet i en bil udløber, når man fylder 70 år, hvorefter man med en lægeundersøgelse kan få førerretten forlænget.

»Et automatvåben må siges at være mindst lige så farligt som en personbil,« siger Nikolaj Villumsen.

Mogens Camre blev i 1972 dømt for overtrædelse af våbenloven, efter han var blevet standset ved indrejsekontrollen i Københavns Lufthavn med en pistol og ammunition. Det kostede det daværende socialdemokratiske folketingsmedlem en bøde på 1.000 kroner.

Enhedslisten mener, at denne gamle sag fortsat stiller spørgsmålstegn ved Camres dømmekraft.

»Jeg vil gerne have forsvarsministerens bud på, om det er en god ide at lade mennesker, der er straffet for lovovertrædelser i forbindelse med skydevåben, opbevare automatvåben derhjemme,« siger Nikolaj Villumsen.

Enhedslisten mener, at hjemmeværnsvåbnene skal helt ud af de private hjem, så de kun opbevares på hjemmeværnsdepoter, politistationer og kaserner.

Powered by Labrador CMS