El-konger tjente kassen under krisen

I 2022 tjente InCommodities næsten ti gange så meget som året før. Det skyldes blandt andet flere handler

Udgivet Opdateret

Endnu et energihandelsselskab har spundet milliarder på det urolige energimarked i løbet af 2022.

Det aarhusianske selskab InCommodities har tjent omkring 7,9 milliarder kroner efter skat sidste år.

Det viser InCommodities' årsregnskab for 2022.

Ti gange så meget

Det svarer til næsten ti gange så meget som året før, hvor selskabet havde et overskud på lidt mere end 800 millioner kroner.

I løbet af året foretog selskabet mere end dobbelt så mange handler som året før. Samtidig tjente det også mere på de enkelte handler.

- Der ikke nogen tvivl om, at vores indtjening per handel var større, og også noget større i 2022, end vi har set tidligere, siger Jesper Johanson, der er administrerende direktør i og medstifter af Incommodities, til Børsen.

Høj volumen

- Det ændrer bare ikke på det faktum, at vi stadig er en høj volumen og lav margin-forretning, selv om vi sidste år havde højere marginer.

I regnskabet betegner ledelsen i selskabet selv 2022 som et år, der viste sig at være en såkaldt hundredårshændelse.

SÅDAN SKÆRER DU TOPPEN AF ENERGIREGNINGEN

Her er seks råd fra Energistyrelsen:

* Send dit varmeanlæg på ferie hen over sommeren og spar op mod fem procent af din årlige varmeregning. Det er op til cirka 1300 kroner, hvis du har gasfyr. Du kan også sommerlukke andre typer af varmeanlæg.

* Hvis du forkorter fem af familiens ugentlige brusebade fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kroner om året, alt efter hvilken varmekilde du har.

* Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. Det kan koste dig omkring 2500 kroner, hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.

* Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

* Strømprisen varierer væsentligt over tid. Ved at time dit elforbrug, for eksempel ved at udskyde igangsættelse af opvaskemaskinen, kan man spare penge.

* Har man mulighed for at energirenovere sin bolig, falder energiforbruget og dermed regningen.

Kilde: SparEnergi.dk
Powered by Labrador CMS