EL: Snapstinget skal endevendes

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Enhedslisten vil have Folketingets ledelse til at undersøge Snapstinget efter skattely-afsløringer

Snapstinget – kantinen på Christiansborg – skal kigges efter i sømmene.

Det mener i hvert fald Enhedslisten, efter at Ekstra Bladet tirsdag kunne afsløre, at Meyers Kantiner, som driver Snapstinget, står til at sende fremtidigt udbytte i skattely på den britiske kanal-ø Jersey via Luxembourg.

»Det er bestemt ikke i orden, og derfor tager vi også op i Præsidiet (folketingets administrative ledelse, red.), om ikke den aftale kan opsiges,« siger Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen (Ø), og fortsætter:

»Det bør være sådan ved udbud, at man hverken kan deltage eller vinde udbuddet, hvis ikke man vil betale skat efter danske regler, og hvis man vil misbruge skattely-lande.«

Meyers Kantiner er resultatet af, at kapitalfonden IK Investment Partners i november opkøbte og fusionerede Løgismose og kokken Claus Meyers selskaber.

Ifølge Ekstra Bladet viser beslutningsreferater, vedtægter og andre dokumenter, at kapitalfonden ejer 55 procent af L+M Holding via selskabet L+M International s.a.r.l i Luxembourg, som yderligere ejes af fire kommanditselskaber på Jersey.

Flere skatterevisorer siger til avisen, at der er tale om den typiske skattely-konstruktion – Luxembourg-modellen. En af dem er Christen Amby, der er rådgivende skatterevisor og medlem af Skatterådet.

»De har gjort det sådan, fordi hvis man havde sendt udbyttet direkte til Jersey, så skulle der have været betalt udbytteskat. Men nu regner man med at blive fri for det ved at sende pengene over Luxembourg. Hvorfor skulle man ellers passere Luxembourg? Det ville da være lettere at gå direkte til Jersey fra Danmark, så det er en skattelykonstruktion, som er helt almindelig for kapitalfonde,« siger revisoren til Ekstra Bladet.

Enhedslistens Per Clausen (Ø) sidder på en af de i alt fem pladser i Folketingets Præsidium som 4. næstformand. En post, han fik i oktober, da han ved lodtrækning sikrede Enhedslistens partiets første plads i Præsidiet.

Powered by Labrador CMS