En anderledes dag på kontoret

Kontoransatte på lokalpolitistationen i Holstebro har mange - og forskelligartede opgaver

Laura og Louise, kontoransatte hos Midt- og Vestjyllands Politi, gør våben klar til destruktion. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Laura og Louise, kontoransatte hos Midt- og Vestjyllands Politi, gør våben klar til destruktion. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Udgivet Opdateret

“Louise og Laura her havde ikke lige forestillet sig at skulle have våben i hænderne, da de blev ansat som administrative medarbejdere hos os”.

Sådan starter et opslag på Midt- og Vestjyllands Politis Facebook-side.

Det havde Louise og Laura måske ikke, men det er en del af jobbeskrivelsen.

Mange våben ender hvert år hos politiet landet over.

De stammer fra blandt andet beslaglæggelser – politiforretninger i det hele taget – og frivillig indlevering, for eksempel fra dødsboer.

Nogle af disse våben ender på lokalpolitistationen i Holstebro.

– Her er det kontorpersonalet, der er kosteransvarlige, siger Mette Quistgaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Personalet skal derfor holde styr på kosterne. Hvis en effekt ikke længere – for eksempel – er bevismateriale i en straffesag, skal der tages stilling til, om den skal afleveres tilbage til ejeren, eller – som i disse tilfælde – destrueres.

Inden det sker, skal de klargøre – en opgave, der altså ligger hos det administrative personale.

– Nej, det er ikke kedeligt at være kontoransat hos Midt- og Vestjyllands Politi, siger Mette Quistgaard.

Derudover opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi borgere, der gerne vil indlevere et våben, om at tage kontakt til politiet inden.

“Vi er nemlig ikke så glade for folk, der spankulerer ind på en politistation med et gevær i hånden”, står der i opslaget.

Powered by Labrador CMS