En ud af syv pålægs-producenter har ikke styr på listeria

En ud af syv pålægsproducenter har ikke styr på listeria

Foto: Nils Meilvang/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Hver syvende pålægsproducent har ikke styr på, hvordan de forhindrer, at listeria bliver et problem i rullepølsen, hamburgerryggen, leverpostejen og andet kødpålæg, inden de sender det ud til forbrugerne.

67 virksomheder fik i forbindelse med en kontrolkampagne besøg fra Fødevarestyrelsen, og her fik ti virksomheder en eller flere anmærkninger. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

»Listeria er en lumsk bakterie, der er virkelig god til gemme sig i produktionen. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne fortsat har fokus på at undgå listeria. Det gælder især virksomheder, som producerer for eksempel kødpålæg og fiskeprodukter med lang holdbarhed, og hvor bakterien har gode vækstmuligheder,« siger sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Annette Perge, i en skriftlig kommentar.

I alt blev der givet 12 indskærpelser, et påbud og en bøde under kontrolbesøgene.

BNB

Powered by Labrador CMS