Er du også begyndt i fitness? Så pas på sygdom

Det kan være en bakteriefyldt oplevelse at være begyndt til fitness som en del af nytårsforsætterne. Læs her, hvordan du undgår det.

Udgivet Opdateret

En overset bakteriebombe. Sådan kalder Maria Brix Balle fra hygiejnevirksomheden Initial de mange danske fitness-centre, der efterhånden har indtaget hver en by.

Fitness er en stor dille for mange, og januar vil typisk være den travleste måned, da mange nye dukker op for at starte det nye år med en ny og sundere livsstil.

Derfor finder Initial det også nødvendigt at oplyse om, at der altså er rigtig mange bakterier sådanne steder. Det gør risikoen for at blive syg endnu større.

– Mange mennesker er samlet på meget lidt plads i et fugtigt miljø, hvor bakterier stortrives. Samtidig er der en konstant gennemstrømning af nye gæster i løbet af en dag og en hel masse fysisk kontakt med maskiner, vægte, håndtag og måtter, siger Maria Brix Balle, der er biolog, i en pressemeddelelse.

Det største ansvar ligger hos den enkelte gæst i træningscentret – både for ikke selv at blive et offer for andres bakterier og for ikke at sprede egne bakterier, lyder det fra Marie Brix Balle, der fortæller, at vores hænder er det letteste og mest effektive sted at begynde. Vask dem.

I galleriet over artiklen kan du se flere gode råd til at undgå de værste bakteriefælder i træningscentret.

Powered by Labrador CMS