Er husets fineste glas ramt af pest? Sådan undgås det i fremtiden

Glaspest er efterhånden noget, vi alle kender. Se her, hvordan du undgår den trælse, mælkehvide belægning på dine yndlingsglas.

Sådan kan vi bedst lide glassene efter en tur i opvaskemaskinen: Skinnende rene. Men hvordan undgår du glastpest? KLIK og se de få råd – og undgår den trælse, hvide farve. Foto: Colourbox.
Sådan kan vi bedst lide glassene efter en tur i opvaskemaskinen: Skinnende rene. Men hvordan undgår du glastpest? KLIK og se de få råd – og undgår den trælse, hvide farve. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Glaspest. Et ord, de fleste danskere er bekendte med. Men hvordan undgår du det?

Læs med her.

Efterhånden er det mere og mere almindeligt, at have en opvaskemaskine i hjemmet.

Dermed er det også mere og mere almindeligt at have opdaget, hvad det egentlig er.

Hvis du – stadig – ikke her helt klar over, hvad fænomenet dækker over, så er det den hvide belægning, det ellers helt klare glas, du stillede ind i opvaskemaskinen, har fået efter endt vask.

Husmoderen.dk har et par råd til, hvordan du undgår den trælse, mælkehvide belægning. Dem kan du se i galleriet over artiklen.

Følg dem – og behold dine krystalklare glas.

Glaspest – hvorfor?

Det kan opstå fordi glassene udsættes for høj basisk koncentration fra opvaskemaskinen i længere tid og så kan glasmassen krystallisere.

Er man i tvivl om det er glaspest, kan man teste glassene ved at dyppe dem i almindelig hvid lagereddike i fem minutter. Hvis belægningen forsvinder er det ikke glaspest, men blot fordi opvaskemaskinen mangler salt.

Hvis det er pletter eller striber, der er på glassene er det heller ikke glaspest, men blot manglen på afspændingsmiddel.

Hvis belægningen ikke går væk efter eddikeforsøget, kan glassene være ætsede  – og så er den desværre god nok.

Så hvorfor ikke tage det i opløbet og følg de få gode råd?

Powered by Labrador CMS