Esbjerg færdige i pokalen efter Lyngby-frispark

Superligaholdet fra Esbjerg er færdigt i DBUs pokalturnering efter nederlag til Lyngby fra 1. division. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

To røde kort, et vanvittigt flot frisparksmål og en lang række klasseredninger. Og så tog Lyngby stikket hjem og ekspederede Esbjerg ud af DBU Pokalen.

Det ligende ellers en relativt let opgave for Esbjerg, da veteranen Daniel Jensen blev smidt ud. Han burde om nogen demonstrere overblik og modenhed på det unge Lyngby-hold, men i stedet fik han sit andet gule kort efter 31 minutter på grund af en tackling i knæhøjde, og så måtte han forlade banen. Kort forinden havde den tidligere landsholdsspiller i øvrigt pådraget sig et alvorligt sæbeøje efter et sammenstød med en anden veteran, Esbjergs Hans Henrik Andreasen.

Esbjerg havde store chancer allerede fra kampens begyndelse, men den normale andenmålmand Andreas Larsen viste stor klasse i flere situationer. Han vippede bolden over mål efter et nærgående hovedstød fra Mohammed Fellah, og siden kom han godt ned og fik pareret et forsøg fra Bjørn Paulsen.

Nicki Bille og Mick van Buren havde flere muligheder, men enten var de ikke skarpe nok, eller også reddede den velspillende keeper.

Og til sidst gik det galt for Superligaholdet. Casper Højer Nielsen, søn af FCKs tidligere dødboldsspecialist, Lars Højer Nielsen, viste, at han har lært noget af sin far. Ude fra venstrekanten sparkede han bolden lige op i krydset.

Kort efter faldt den anden udvisning, da Lyngbys Dennis Sørensen, som var blevet skiftet ud, så rødt ude på bænken, tilsyneladende for at kaste en vandflaske i jorden efter scoringen.

Oke Akpoveta havde muligheden for at fordoble føringen, men brændte den store chance, da han var alene igennem. Men det fik ingen betydning, Lyngby holdt føringen og er videre til fjerde runde i pokalturneringen.

Powered by Labrador CMS