Esbjerg og Silkeborg deler i underholdende bundkamp

Bundkampen mellem Esbjerg og Silkeborg endte uden vinder, da de to hold spillede 0-0 i en chancerig kamp.

Nicklas Helenius var blandt synderne foran mål i 0-0-kampen mellem Esbjerg og Silkeborg. Foto: Niels Husted/Scanpix

Der var tirsdag aften dømt bundopgør i Alka Superligaen, da Esbjerg og Silkeborg tørnede sammen foran 4.032 tilskuere på Blue Water Arena i et underholdende opgør. Trods store målchancer sluttede kampen 0-0.

Kampens vigtighed var kampen igennem ikke til at tage fejl af mellem rækkens to dårligst placerede hold. Det skinnede igennem i de afgørende situationer, hvor nervøsiteten ofte tog over, og skarpheden svigtede.

Gæsterne fra Silkeborg kom ellers bedst fra start rent spillemæssigt i en første halvleg, hvor oprykkerne i store perioder dominerede foran esbjergensernes felt og lignede et hold, der ville score minimum en gang.

To store hovedstøds-chancer

Nicklas Helenius misbrugte i kampens første halve time to store hovedstødschancer fra gode positioner i feltet. Chancerne burde have kastet mere af sig.

Efter pausen fik Esbjerg bedre fat. Colin Todds tropper tilspillede sig adskillige store muligheder samtidig med, at Silkeborg blev holdt fra fadet.

Silkeborg-målmand Thomas Nørgaard måtte da også efter en times spil hive en klasseredning på stregen frem, idet han fik afværget et godt skud fra Bjørn Paulsen tæt under mål.

I sidste ende virkede det som om, at begge hold var tilfredse med det ene point i en kamp, som ingen af parterne kunne tåle at tabe.

Det uafgjorte resultat betyder, at begge klubber hænger fast i den tunge ende af rækken på de to sidste pladser med syv point hver efter ti kampe.