Et godt tidspunkt for bilkøb: Her sker fejlene

Med faldende bilhandler kan det være fordelagtigt at købe bil netop nu.

Da antallet af bilhandler er faldet markant, kan der være fordele ved at købe ny bil nu. KLIK VIDERE OG SE HYPPIGSTE FEJL VED BILHANDLER. Foto: Colourbox/ Genre
Da antallet af bilhandler er faldet markant, kan der være fordele ved at købe ny bil nu. KLIK VIDERE OG SE HYPPIGSTE FEJL VED BILHANDLER. Foto: Colourbox/ Genre
Udgivet Opdateret

Coronakrisen har virkelig vist sig at ramme bilforhandlere meget hårdt. Antallet af bilhandler under krisen er faldet markant.

Netop på baggrund af det kan det være en idé at købe bil netop nu, da det er muligt at gøre en virkelig god handel. Det skriver Applus Bilsyn i en pressemeddelelse.

I galleriet ovenfor kan du se de ti fejl, der oftest sker i forbindelse med en bilhandel.

Gør en god handel

Sammenlignet med aprilmåned 2019 er der en tilbagegang på 37 procent i bilsalget i år, oplyser De Danske Bilimportører. Desuden har hver anden af 2.408 respondenter i en undersøgelse lavet af Applus Bilsyn fortalt, at de har udsat deres bilkøb til 2021.

Netop fordi der er tilbagegang i salget af biler, kan der være en virkelig god handel at hente, hvis du altså vælger at købe bil midt i krisen.

– Jeg tror, at mange bilkøbere kan gøre et rigtig fornuftigt køb lige nu. Dels ved at forhandle om prisen på den bil, man vil købe, men også den bil man ejer, og som man ønsker indgår i købet. Andre muligheder er at få lidt ekstraudstyr eller en serviceaftale med i købet. Kort og godt at få mere bil og service for pengene, siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn Per V. Rasmussen og fortsætter:

– Så har man allerede sat penge til side til en ny bil, så kan lige nu være et fordelagtigt tidspunkt at handle bil på.

Hav styr på tilstandsattest

Står du overfor at ville sælge din bil, skal du sørge for at have særligt en ting i orden. Det anbefales, at bilen får en tilstandsattest.

En tilstandsattest dokumenterer bilens tilstand herunder bilens motor, kobling og gearkasse, udstødning, el, hjulophæng, styretøj, karosseri og bremser. Attesten gør, at man som sælger står stærkere i forhandlingen, mens det også gør, at køberen er sikker på, hvad vedkommende får i bilhandlen.

– En tilstandsattest er både køber og sælgers dokumentation for, hvilken forfatning bilen er i. Og for sælger giver rapporten den fordel, at det ikke er muligt at stille spørgsmålstegn ved bilens grundlæggende tilstand. Alt er beskrevet af synsmedarbejderen, der har gennemgået bilen. Dermed er det sværere at presse prisen ned, forklarer Per V. Rasmussen.

Øverst i artiklen kan du blive klogere på de fejl, der oftest sker ved bilhandler.

Powered by Labrador CMS