Eventyrlig dronning prøver sjove hatte i vanvittigt sjov video

Fra den 27. september 2018 til den 19. maj 2019 kan man på Amalienborgmuseet opleve en særudstilling med dronning Margrethes kostumer og scenografier - i den anledning har kongehuset lavet en utroligt morsom video.

Udgivet Opdateret

Der er ikke længe til Amalienborgmuseet på, ja, Amalienborg slår dørene op for udstillingen “Eventyrdronningen”, hvor hendes majestæt dronning Margrethes store produktion af kostumer og scenografier kommer til offentlighedens skue.

I forbindelse med åbningen af udstillingen har dronning Margrethe og kongehuset produceret en video, hvor dronningen klippe-klistrer og prøver nogle af kostumerne på.

Og i videoen er det en dronning Margrethe i sit es, der optræder:

Kongehuset skriver på deres hjemmeside, at det er dronningen selv, der har været med til at udvælge de forskellige værker fra sit kunstneriske virke.

Direkte fra H.C. Andersens univers

De udstillede figurer stammer fra kendte H.C. Andersen-eventyr som Tommelise og Fyrtøjet samt det tyske eventyr Nøddeknækkeren. Derudover en række scenografier til opsætninger på Det Kongelige Teater og Pantomimeteatret, som dronningen gennem tiden har kreeret.

Kongehuset skriver, at det gennemgående tema for udstillingen er eventyrets verden, og at besøgende på udstillingen blandt andet vil få et indblik i flere visuelle kilder, der gennem tiden har inspireret dronningen.

”Eventyrdronningen” kan opleves fra den 27. september 2018 og frem til den 19. maj 2019 på Amalienborgmuseet.

Derudover er dronningens arbejdsbord og atelier blevet genskabt, så udstillingens besøgende kan få et nærmere indblik i dronningens kunstneriske virke.

Powered by Labrador CMS