Færre kriminelle udlændinge afsoner i hjemland

Foto: ERNST VAN NORDE/Scanpix
Udgivet Opdateret

Flere dømte udlændinge skal sendes tilbage til deres hjemland og afsone deres fængselsstraf. På den måde sparer vi penge og opnår mere plads i vores fængsler.

Sådan lød det fra et bredt flertal i Folketinget i 2013, da der blev indgået en aftale, der skulle sikre en mere effektiv indsats for hjemsendelse af udlændinge i fængslerne. Men udviklingen er gået den modsatte vej. Det viser nye tal ifølge tv2.dk.

Således blev der i 2013 kun overført 34 udlændinge til afsoning i deres hjemland, mens det sidste år gjaldt endnu færre, nemlig 30.

I forbindelse med blå bloks udmelding torsdag om ønsket om at skærpe straffen for udviste udlændinge, der trodser deres indrejseforbud til Danmark, sagde Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), ellers, at der bliver sendt flere udlændinge hjem end nogensinde:

»Jeg må bemærke, at vi sender langt flere hjem til afsoning i hjemlandet end nogensinde. Bliver man pågrebet, arbejder vi meget ihærdigt på, at man ikke skal afsone i Danmark, men i hjemlandet,« sagde hun til TV 2 News.

Justitsministeriet oplyser til TV 2 Dokumentar, at ministeriet vil overveje, om man kan gøre yderligere for, at endnu flere udlændinge kan blive overført til afsoning i hjemlandet.

Powered by Labrador CMS