Falck lukker vagtcentral i Aarhus: Åbner ny stor central i Kolding

Omstruktureringer hos redningskoncernen Falck betyder lukning af vagtcentralen i Skejby. Ny stor central placeres i Kolding.

Omstruktureringer hos redningskoncernen Falck betyder lukning af vagtcentralen i Skejby. Ny stor central placeres i Kolding. Foto: Falck.
Udgivet Opdateret

Hvis du er bosat i Jylland og har prøvet at få hjælp af Falck til at trække din bil fri af snedyngerne eller få strøm til et dødt batteri, så har du muligvis fået fat i vagtcentralen i Skejby ved Aarhus.

Her har koordineringen af autohjælp og assistance til opgaver som eksempelvis vandskader eller stormskader foregået. Snart er det dog fortid.

Falck har besluttet helt at lukke centralen i Skejby, som kaldes Falck Assistance Center Vest. Det oplyser kommunikationsdirektør Morten Jeppesen til TV2 Østjylland.

– Det sker som led i en tilpasningsproces. Vi har meldt det ud til medarbejderne. Det gjorde vi i torsdags.

Den aarhusianske vagtcentral vil blive sammenlagt med to andre afdelinger – Falck Disponeringscentral Vest i Kolding og Falcks Euroservice-afdeling i Vejle, som tager sig af opkald om vejhjælp i Europa.

Stor central i Kolding

Det nye, store vagtcenter vil få adresse i Kolding, hvor medarbejderne vil blive samlet.

Falck i Skejby beskæftiger i dag omkring 60 medarbejdere. Hvor mange af de medarbejdere, der kan og vil rykke med til Kolding er uvist.

Kommunikationsdirektør Morten Jeppesen tør ikke begynde at gisne om, hvilke konsekvenser sammenlægningen vil få på medarbejderfronten.

– Det er klart, at det kan give utryghed. Derfor arbejder vi også hurtigt på at det på plads, fortæller han.

Det er ligeledes uvist, hvor lang tid processen med flytningen af opgaverne i Aarhus vil tage.

I midten af februar kom det ligeledes frem, at Falck havde valgt at lukke sin vagtcentral i Smørum på Sjælland for at rykke opgaverne til Kolding.

Powered by Labrador CMS