Falsk betjent kropsvisiterer teenagere – over det hele

To unge mænd fik sig noget af en ubehagelig overraskelse, da de blev stoppet af en 'betjent'.

Udgivet Opdateret

En midaldrende mand har været i det noget opfindsomme hjørne for at komme til at gramse på to unge mænd.

Det er i hvert fald det, det let kan udledes af døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Klokken 22.31 henvendte to unge mænd på 17 og 19 år fra Roskilde sig til politiet.

Det gjorde de fordi, de havde mistanke om, at en mand, der udgav sig for at politimand, men ikke var det, havde kropsvisiteret dem – grundigt – kort forinden.

Grundig kropsvisitation

Manden, der var kørende i en ældre og uindregistreret Citroen Picasso, henvendte sig til de to unge mænd og udgav sig for at være civil politimand.

De ung mænd undrede sig over, at han kørte i en bil uden nummerplader, men det lykkedes at få dem overbevist om, at det måtte civile politimænd gerne.

Manden gennemførte så en kropsvisitation af de to unge mænd og havde ifølge deres oplevelser gennemført den grundigt på alle dele af deres kroppe.

“Politiet vil benytte lejligheden til at erindre om, at enhver polititjenestemand er udstyret med politilegitimation, som politiet på forlangende skal fremvise til den, der beder om at se legitimationen. Hvis en person, der udgiver sig for at være politimand ikke kan/vil fremvise politilegitimationen, er der ekstra grund til at være særdeles skeptisk over for henvendelsen fra pågældende. Det rigtige politi bør i sådanne tilfælde derfor straks kontaktes. Endvidere kan det også afvises, at politiet må køre rundt i uindregistrerede biler, skriver kredsen i samme døgnrapport.

Den falske politimand blev beskrevet som: mand i 50’erne og med fuldskæg, overskægget var nikotingult. Han var iført en sort trøje, sorte bukser med bælte med pistollignende hylster og hvide sko.

Manden var kørende i en ældre Citröen Picasse. ARKIVFOTO: (ERIK LUNTANG/SCANPIX 2002)
Manden var kørende i en ældre Citröen Picasse. ARKIVFOTO: (ERIK LUNTANG/SCANPIX 2002)

På skuldrene havde han påsyet ”stjerner”, hvilket ifølge de to mænd fremstod som hjemmelavet.

Politiet ledte forgæves efter manden og hans bil i området efter anmeldelsen om denne overtrædelse af straffelovens § 130:

Den, som udøver en ham ikke tilkommende offentlig myndighed, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år, står der i den paragraf.

Det er ikke første gang, Newsbreak.dk har omtalt falske betjente. Du kan blandt andet læse om en ung mand, der blev stoppet på motorvejen af netop en falsk betjent. Men var snarrådig nok til at optage det på video. Den historie kan du læse HER.

Powered by Labrador CMS