Familie klagede: Hotel var fyldt med russere

En dansk familie var utilfreds med at ende på et hotel fyldt med russere.

Alanya er et populært feriemål. Også for russere. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En dansk familie fik sig en frygtelig overraskelse, da de i 2019 tog på ferie til Alanya. Det fremgår af en nyligt afsagt dom fra Pakkerejse-Ankenævnet.

Forinden havde familien specifikt udbedt sig et hotel, der ikke var et “Russer Hotel”, som klageren i en klage til Pakkerejse-Ankenævnet anfører.

Men da familien ankom kunne de til deres skræk notere sig, at den russiske bjørn også havde bidt sig fast på Kleopatra Life Hotel i Alanya.

“Vi er de eneste på Hotellet, der ikke er øst Europæer. Alle taler noget, der ligner russisk. Vi havde udtrykkelig bedt om et Hotel UDEN Russere,” noterer klageren sig.

Rejsebureauet mente dog ikke, at de kunne gardere sig mod, hvilken nationalitet hotellets gæster havde. Det mente Pakkerejse-Ankenævnet da heller ikke kunne betegnes som en mangel ved rejsen.

Ikke eneste problem

Det var imidlertid ikke de andre gæsters sprog og nationalitet, der var det eneste problem på rejsen.

For ikke nok med at der var russere i buffeten, så var værelset under al kritik, lyder det fra klageren:

“Vi kan lige kante os rundt om sengen, der er ingen mulighed for at pakke vores tøj ud, da der ingen skabsplads er på værelset. Værelserne er snavsede og bærer præg af slitage. Vi tager et bad, stanken af kloak breder sig i hele værelset,” lyder det malende.

Det ringe værelse – og russerne – fik familien til at flytte hotel efter et par dage.

Lille plaster på såret

Lidt har også ret.

Pakkerejse-Ankenævnet var enige med familien i, at hotelværelset ikke levede op til forventningerne.

Derfor har de vurderet, at klageren skal have udbetalt 1400 kroner for det mangelfulde værelse, de måtte bo på, ind til de skiftede hotel.

Til gengæld var de ikke enige i, at rejsens kvalitet var så ringe, at familien ikke selv skulle betale for deres hotelskift – de kunne altså have skiftet til et andet værelse på samme hotel.

Så havde “russerproblemet” dog stadig været der, så familien valgte at skifte hotel.

Powered by Labrador CMS