Familien tog afsked med Ari Behn

Fredag eftermiddag tog den norske kongefamilie afsked med Ari Behn, der er far til tre norske prinsesser.

Udgivet Opdateret

I Oslo domkirke tog sagde den norske kongefamilie sidst sidste farvel til Ari Behn, der i mange år har været en del af familien, da han i 2002 giftede sig med den norske prinsesse Märtha Louise. Sammen har de også tre døtre, der sagde farvel til deres far ved bisættelsen.

Foruden de norske royale var der også andre prominente gæster heriblandt prins Daniel, skriver VG.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan du se billeder fra bisættelsen.

Hele familien tog afsked

Kong Harald og dronning Sonja deltog sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Maritt i Ari Behns bisættelse fredag eftermiddag.

Ligeledes var Ari Behns nærmeste prinsesse Märtha Louise og deres fælles døtre Maud Angelica, 16, Emma Tallulah, 14, og Leah Isadora, 11 også med til at sige endegyldigt farvel.

Desuden deltog også kongens søster prinsesse Astrid, Fru Ferner.

Det svenske kongehus var også repræsenteret ved bisættelsen i det, at kronprinsesse Victorias mand, prins Daniel, deltog i ceremonien. Mens også det hollandske kongehus var repræsenteret i form af prinsesse Petra Laurentien, der er svigerinde til kong Willem-Alexander.

En fuld kirke

Bisættelsen af den tidligere prins blev foretaget af biskop Kari Veiteberg i Oslo Domkirke, der siden klokken 12.00 var åben for gæster. Domkirken kan huse 900 mennesker, og det var muligt for alle at deltage i bisættelsen. De eneste pladser, der var reserveret, var til familien.

Allerede fra fredag formiddag var der kø ude foran domkirken, der foruden den royale familie også fik besøg af den norske statsminister Erna Solberg og den Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Datteren læste mindeord op

Ved bisættelsen var der på vanlig vis salmer og bønner samt musikalske indslag, mens der også blev læst mindeord om Ari Behn op af familiemedlemmer.

Det var blandt andet Ari Behns forældre Marianne Behn og Olav Bjørshol samt hans søskende Espen og Anja Bjørshol, der læste mindeord op ifølge Nrk.

Med sin mor prinsesse Märtha Louise ved sin side læste Maud Angelica også mindeord op for sin far, hvor hun fortæller om en smuk tegning, hun har lavet med sin far som motiv, der blev placeret på kisten.

Børnebørn uden far

Da det juledag blev kendt, at Ari Behn havde taget sit eget liv, begræd kong Harald i en officiel pressemeddelelse, at hans tre børnebørn havde mistet deres far.

–  Ari var en vigtig del af vores familie gennem mange år, og vi tager varme, gode minder med os. Vi er taknemmelige for, at vi fik lov at lære ham at kende. Vi sørger over, at vores børnebørn nu har mistet deres elskede far, lød det.

Efterfølgende har også det svenske og det danske kongehus reageret på tragedien.

Powered by Labrador CMS