Fantastiske udsigter: Varmen kommer tilbage

De kommende tre uger bliver lune og mestendels tørre. Så trods regn og hagl i starten af ugen, har vi lidt at se fem til. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Selv om de seneste dage har gjort sit for at modbevise det, så er det ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) ikke helt slut med varmen.

I en ny langtidsprognose vurderer DMI nemlig, at det bliver lunt og tørt, selv om kalenderen skriver efterår.
Det er erhvervsmeteorolog Tim Petersson, der har lavet prognosen, og han hæfter sig især ved, at det bliver mere tørt end normalt.
– Det ser rigtig fornuftigt ud for de kommende tre uger, og når det er tørt, så er der også mere plads til efterårssolen, siger han til Newsbreak.dk

Over normalen

Vi kan glæde os over, at september bliver omtrent 1-2 grader over normalen. Normalen er fra 90’erne. Men tendensen til varmere efterår er stigende.
– Set over de seneste 10-15 år, så er det meget naturligt, at september er varmere, end den har været tidligere. I oktober står det til gengæld stille med udviklingen – og har ligget nogenlunde fast i de seneste 40 år, siger Tim Petersson.

Han fortæller desuden, at man om efteråret ikke skal hænge sig i middeltemperaturen, hvis man er glad for efterårsvarme.
– Det kan godt blive koldt om natten, så det trækker naturligvis middeltemperaturen ned, men derfor kan det sagtens blive varmt om dagen.

Powered by Labrador CMS