Far dør af pølseforgiftning fra nachos på tankstation

Meget farlige giftstoffer i osten kostede en mand livet.

Martin Galindo sammen med sin familie.Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe

Udgivet Opdateret

En mand er død af pølseforgiftning, efter han spiste nogle nachos, han havde købt på en tankstation. Det skriver ABC 7.

Martin Galindo er en ud af fem, der for nyligt har fået den meget sjældne sygdom. Alle ramte lader til at have fået forgiftningen fra ostesauce på nachos, de har købt på en tankstation i Californien.

Endte i koma

Det vil for de fleste lyde meget besynderligt, at man kan få pølseforgiftning fra ost. Men pølseforgiftning kommer fra giftstoffer fra en bakterie kaldet Clostridium botulinum. Bakterien eller dens giftstoffer er på en eller anden måde kommet ned i osten.

Efter Galindo fik den sjældne sygdom endte han på hospitalet og fik blandt andet problemer med at trække vejret. Det blev så slemt, at han til sidst måtte trække vejret gennem en ventilator, indtil han endte i koma.

Efter en hård kamp kostede forgiftningen Galindo livet. Han døde omringet af familie. Hans hustru og to børn er knuste over tabet.

Hvad er pølseforgiftning?

Pølseforgiftning eller botulisme er en meget sjælden sygdom, der forårsages af giftstoffer fra bakterien Clostridium botulinum.

Bakterien producerer en lang række meget farlige giftstoffer, hvis den mangler ilt.

Giftstofferne bliver optaget af nervesystemet, nærmere bestemt nerveenderne, og lukker ned for nervecellen. Det giver lammelser i kroppens muskler.

Rammes brystkassens muskler kan det give problemer med vejrtrækningen og være dødeligt.

Lammelserne kan forebygges med modgift, men er de først begyndt er den eneste kur, at nervecellen opbygger en ny nerveende. Det kan tage flere måneder.

Familien har startet en online indsamling. Indtil videre har venlige sjæle doneret 114.000 kroner.

Powered by Labrador CMS