Far og søn omkommet i brand

Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Det var en 82-årig far og hans 64-årige søn, der mistede livet natten til torsdag på grund af den røg, der opstod i forbindelse med en brand i deres stuelejlighed i Birkegade på Nørrebro i København, skriver bt.dk.

Kun en røgalarm hos naboen forhindrede, at hele opgangen brændte ned, fortæller leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet politikommissær René Hansen fra Københavns Politi til bt.dk.

Efter alt at dømme opstod røgen, fordi sønnen havde røget i sengen og var faldet i søvn, før han fik slukket cigaretten helt.

»Det tyder på, at sønnen angiveligt har ligget og røget i sin seng, og så er der senere gået ild i det. Faderen, som har ligget og sovet i det andet værelse, er død af den røgforgiftning, der er opstået i forbindelse med branden,« siger René Hansen.

I de to mænds lejlighed var der ingen røgalarm til at advare dem om, hvad der var ved at ske. Det havde man til gengæld hos naboen, der blev vækket af, at alarmen gik i gang.

»Det var røgalarmen hos naboen, der reddede hele opgangen, så den ikke brændte ned. Ellers havde branden fået lov til at stå og brænde og komme godt i gang,« siger René Hansen.

Han understreger derfor vigtigheden af at huske at sætte røgalarmer op.

»Det kan kun anbefales. Det er desværre ikke særlig ualmindeligt, at folk mister livet på den måde. Så man skal huske røgalarmen,« siger René Hansen og fortsætter:

»Om ikke andet så for dem, der bor i lejligheden ved siden af.«

Københavns Politi er nu på vej ud for at underrette de pårørende.

Powered by Labrador CMS