Farlig sygdom: 8 tegn du ikke må overse

Type 2-diabetes er lang tid om at vise sig, derfor er det enormt vigtigt at være opmærksom på symptomerne på sygdommen.

Udgivet Opdateret

I Danmark har omtrent 300.000 danskere forstadie til type 2-diabetes, estimeres det. Derudover er der 60.000, som uden at vide det, også har forstadie til sukkersyge. Derfor er meget vigtigt at kende til symptomerne på den farlige sygdom.

I galleriet ovenfor kan du læse om de otte tegn, du skal være særligt opmærksom på, hvis du skal fange en type 2-diabetes i opløbet.

Usund livsstil

Diabetes er en livsstilssygdom. Særligt har type 2-diabetes relation til en usund livsstil med lidt for mange lækkerier og for lidt motion.

Hvis dit BMI er over 25, din talje overstiger 88 centimeter og du ikke dyrker motion og er fysisk inaktiv er du i risikozonen for at udvikle diabetes. Det kan også være, at der er historie for diabetes i din familie, eller hvis du havde diabetes under din graviditet.

Det skriver Alt.

Langsom udvikling

Det er vigtigt at holde øje med symptomerne på type 2-diabetes. Oftest udvikler symptomerne sig meget langsomt, derfor er der mange, der lever med sygdommen uden de ved det.

Af hensyn til sygdommens udvikling er det vigtigt, at sygdommen bliver diagnosticeret, så den rette behandling igangsættes. Desuden har det betydning, hvor hurtigt man opdager sygdommen, fordi risikoen for følgesygdomme ved diabetes nedsættes, hvis du opdager sygdommen i god tid.

Powered by Labrador CMS